Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda hayata geçirdiği, yurtdışı akademik burs ve eğitim olanakları hakkında ücretsiz danışmanlık hizmeti veren Yurtdışı Akademik Burs Ofisi’ni özel lansmanla tanıttı

Gaziemir eğitimin kalesi olacak

BİRGÜN İZMİR

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın “Hayalimdeki proje” dediği, yurtdışı akademik burs ve eğitim olanakları hakkında ücretsiz danışmanlık hizmeti veren Yurtdışı Akademik Burs Ofisi’nin (YABO) tanıtımı yapıldı. Gaziemir Belediye Hizmet Binası’nda Belediye Başkanı Halil Arda’nın ev sahipliğinde düzenlenen tanıtım toplantısına CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve eşi Aslı Kayalar, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda, belediye meclis üyeleri, eski Milletvekili Türkan Miçooğulları, akademisyenler, eğitimciler, iş insanları katıldı.

Türkiye’de ilk ve tek proje olma özelliğiyle ön plana çıkan YABO hakkında detaylı bilgi veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, yurt dışında lisans, lisansüstü, doktora ve yabancı dil programlarına burslu katılmak isteyen öğrencilere YABO’nun ücretsiz danışmanlık hizmeti vereceğini söyledi. YABO’nun hayata geçirilme sürecini anlatan Başkan Halil Arda, “Çok heyecanlıyım. Çünkü çok uzun yıllardır hayalini kurduğum bir projenin bugün gerçekleşmiş olması beni çok heyecanlandırıyor. Uzun yıllardır eşim yüksek lisansını, doktorasını ailemize hiç ekonomik yük olmadan yurtdışı burslarla sürdürüyordu. Ben de ‘Neden bu imkanlardan diğer çocukların haberi yok’ diye üzülür, hayıflanırdım. Belediye başkanı olur olmaz bu projeyi hayata geçirmek için harekete geçtim. Bu proje için çok çalıştık. Artık bu proje ete kemiğe büründü. Nereden yola çıktık? Bizim bir köyümüz, tarımımız, hayvancılığımız yok. Bizim arkeolojik kalıntımız, tarihsel geçmişimiz yok. Bizim deniz kıyımız, turizmimiz yok. Bizim sadece havaalanımız, serbest bölgemiz ve fuarımız var. Bütün bunları ben bir slogana dönüştürdüm: Gaziemir İzmir’in dünyaya açılan kapısı dedim. Burada yaşayan gençlerin en az bir yabancı dili çok iyi derecede konuşmasını hayal ediyorum. Bu yabancı dil konuşma hayalim, diğer yurtdışı bursların hepsi oluşturduğumuz Yurtdışı Akademik Burs Ofisi’nde planlandı ve hayata geçti. Dolayısıyla çok heyecanlıyım” dedi.

İLK ÖĞRENCİ ALMANYA’YA

YABO’nun danışmanlık hizmeti verdiği ilk öğrencinin Almanya’da eğitim alacağını ifade eden Başkan Arda, “YABO sayesinde gençlerimiz burslarla yurtdışında ücretsiz eğitim alacaklar. YABO’nun elinden tuttuğu ilk gencimiz Almanya’nın Frankfurt şehrine gidecek. Çok gururluyum, çok onurluyum. Çocuk dostu, genç dostu olacağız demiştik, Gaziemir İzmir’de eğitimin kalesi olacak” dedi.