Açlık grevindeki çocuklarına destek vermek için Gebze Cezaevi’nin önünde nöbet tutmak isteyen annelere polis bir kez daha müdahale etti. Kadınlar polis tarafından darp edilip yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. MA’nın haberine göre, Cezaevine doğru yürüyen ailelerin önü polis tarafından kesildi. Polisin “Valiliğin kararı var, bu alanda eylem yapamazsınız. Yasak” sözlerine aileler, “Biz bu konuda ısrarcıyız, eylemimizi […]

Gebze Cezaevi önünde polis yine saldırdı

Açlık grevindeki çocuklarına destek vermek için Gebze Cezaevi’nin önünde nöbet tutmak isteyen annelere polis bir kez daha müdahale etti. Kadınlar polis tarafından darp edilip yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı.

MA’nın haberine göre, Cezaevine doğru yürüyen ailelerin önü polis tarafından kesildi. Polisin “Valiliğin kararı var, bu alanda eylem yapamazsınız. Yasak” sözlerine aileler, “Biz bu konuda ısrarcıyız, eylemimizi yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Çocuklarımızın yaşam hakkını savunuyoruz” şeklinde karşılık verdi.

Aileler oturma eylemi yaptı

Yürümek isteyen anneleri ablukaya alan polisler, HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı Damla Bağcı ile yönetici Oktay Erol’u gözaltına aldı. Polisler HDP Milletvekili Nuran İmir’i de gözaltına almak istedi. İmir, olay sırasında fenalık geçirdi.

Gözaltıların yapılması üzerine polis ablukasında bulunan aileler oturma eylemi yaptı. Gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakılana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten ailelere polis, “Arkadaşlarınızın ifadeleri alınacak bırakılacak” dedi.

Bir süre daha eylemlerine devam eden ailelere polis müdahale etti. Polisler aileleri darp edip, yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı.Gözaltına alınan ailelerin ise Gebze İlçe Emniyetine götürüldüğü belirtildi.