Gazetemiz BirGün’ün eski Yazı İşleri Müdürü İbrahim Çeşmecioğlu için ölümünün 11’inci yılında Gebze'de anma etkinliği düzenlendi. Bu kapsamda Gebze İşçi ve Dayanışma Evi’nde kurulan İbrahim Çeşmecioğlu Kütüphanesi’nin açılışı yapıldı.

Gebze'de İbrahim Çeşmecioğlu Kütüphanesi açıldı

HABER MERKEZİ

Gebze İşçi ve Dayanışma Evi’nde kurulan İbrahim Çeşmecioğlu Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa İbrahim Çeşmecioğlu’nun eşi Kader Çeşmecioğlu, gazetemiz BirGün'ün Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın ve mücadele arkadaşları katıldı.

Etkinlikte, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin izinde bugün de işçilerin içinde bir mücadelenin yürütülmesi gerektiği vurgulandı.

İşçi ve emekçilerin hayat pahalılığı ve zamlar karşısında ücretlerinin artırılması için birliğinin sağlanması gerektiği belirtilirken, fabrikalarda komite ve konseylerin kurulması, sendikalarda örgütlenilmesine değinildi.

gebze-de-ibrahim-cesmecioglu-kutuphanesi-acildi-1030264-1.

İbrahim Çeşmecioğlu, 17 Haziran 2011 günü tedavi gördüğü hastanede geçirdiği beyin kanamasının ardından hayatını kaybetmişti.

Çeşmecioğlu 19 Haziran 2011’de yüzlerce kişinin katıldığı bir törende, Devrimci Yol bayrağına sarılı tabutuyla son yolculuğuna uğurlanmıştı.

BirGün’ün yanı sıra ‘İşçinin Sesi’ ve ‘Emekçinin Sesi’ gibi yayınlarda da büyük emeği olan Çeşmecioğlu, kurucularından olduğu Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nde (ÖDP) Parti Meclisi ve İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği de yapmıştı.