'Gece Sempozyumu' 21 Kasım’da Zorlu PSM’de

Zorlu PSM’nin sezona damga vuracak yeni prodüksiyonu “Gece Sempozyumu” 21 Kasım’da perde açıyor. Sezon boyu sahnede olacak prodüksiyon; İstanbul Tiyatro Festivali, Platform 0090 (Belçika) ve Flaman Kraliyet Tiyatrosu işbirliğiyle 21 Kasım’da Sky Lounge sahnesinde tiyatroseverleri bekliyor.

Flaman Kraliyet Tiyatrosu yönetmenlerinden Mesut Arslan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu; Güven Kıraç, Derya Alabora, Serhat Kılıç ve Mert Fırat gibi usta oyuncuların rol aldığı yapım, Türkiye’de daha önce eşi benzeri görülmemiş bir tiyatro deneyimi sunuyor.

Gece Sempozyumu

Gece Sempozyumu, festival seyircisinin soluksuz izleyeceği bir performans. Eric De Volder’in oyunundan sahneye uyarlanan, yönetmenliğini Mesut Arslan’ın üstlendiği performans, sahne tasarımı, seyirciyle kurduğu ilişki ve anlatısıyla öne çıkıyor. Bir anne, üç oğlu ve ortalıkta olmayan bir baba, Lawrence Malstaf ve Meryem Bayram’ın tasarladığı kusursuz arenada bir topaç ile birlikte hareket ederek iletişimin sınırlarını keşfediyor.

Mesut Arslan, metnin çizgiselliğine koşut olarak duygu ve sezginin daireselliği ekseninde seyirci için izleme ve dinlemenin ötesine geçen evrensel bir anlam yaratıyor. Bir aile trajedisini, günlük bir ritüele dönüştürüyor ve şöyle diyor: “Oyun, öykünün sonunda ortaya çıkan, ailesini demir pençesinde tutan kayıp bir babanın çevresinde gelişiyor. Oyunu okuyan herhangi biri, o anda babanın dünyadaki en kötü insan olduğunu düşünür. Ben duruma farklı bakıyorum. Tarih boyunca sistemler insanlara birbirlerine verdiklerinden daha fazla zarar verdi. Benim açığa çıkarmak istediğim bu durum.”

gece-sempozyumu-21-kasim-da-zorlu-psm-de-530584-1.