TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, döviz kurlarındaki sert yükselişin ardından acil önlem çağrısı yaptı. Hisarcıklıoğlu, ekim ayında kurdaki yükselişten şikayet ederken kasımda ise "Türkiye’ye ve girişimcilerimizin gücüne güvenin" demişti.

Geçen ay 'gücümüze güvenin' diyen Hisarcıklıoğlu'ndan bu ay acil önlem çağrısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, piyasalarda yaşanan dalgalanmaların ve döviz kurlarındaki yükselişin birçok firmayı olumsuz etkilediğini belirterek acil önlem çağrısında bulundu.

Twitter hesabından paylaşım yapan Hisarcıklıoğlu, "Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınmasını ve öngörülebilirliğin temin edilmesini bekliyoruz" dedi.

Hisarcıklıoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Piyasalarda yaşanan çalkantı ve döviz kurlarının geldiği seviye bir çok firmamızı endişelendiriyor ve olumsuz etkiliyor. Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınmasını ve öngörülebilirliğin temin edilmesini bekliyoruz."

Döviz kurlarındaki yükseliş devam ederken dolar ve avro güne rekor tazeleyerek başlamıştı.

Dolar/TL 17'yi geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Merkez Bankası doların 17 lirayı geçmesiyle birlikte piyasaya müdahalede bulundu ancak 16,20'lerin görüldüğü kısa süreli gerilemenin ardından dolar yeniden 16,82 seviyesinin üstüne yerleşti.

HİSARCIKLIOĞLU'NDAN ZİKZAK!

Hisarcıklıoğlu, ekim ayında yaptığı paylaşımda, gidişatın tedirginlik yarattığını belirterek, "Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı sonrası hem uzun vadeli faizlerin hem de döviz kurlarının artması reel sektörümüzü tedirgin etmektedir. Temennimiz piyasadaki faizlerin ve enflasyonun düşeceği, finansal istikrarın tesis edileceği ortama en kısa sürede kavuşmaktır" demişti.

Kasım ayında yaptığı paylaşımda ise, ekonomideki gidişatı öven Hisarcıklıoğlu, "Ülkemiz ne kritik virajlar aştı! Dönem dönem çeşitli zorluklar yaşadık ama hepsinin üstesinden geldik. Türkiye ekonomisi güçlüdür. Günlük piyasa çalkantıları ufkumuzu daraltmasın. Türkiye’ye ve girişimcilerimizin gücüne güvenin" demişti.