Tazminat alacakları için geldikleri Ankara’ya alınmayan Somalı madenciler, geceyi bir benzin istasyonunda geçirdi. Milletvekillerine seslenen bir madenci, “Siz hiç soğuk beton üzerinde yattınız mı?" diye sordu.

Geceyi benzinlikte geçiren madencilerden vekillere: Siz hiç soğuk betonda uyudunuz mu?

Tazminat alacakları için geldikleri Ankara'ya alınmayan Somalı madenciler, geceyi bir benzin istasyonunda geçirdi.

Geçirdiği maden kazasında gözlerini kaybeden madenci İdris Sarıkaya TBMM’deki milletvekillerine seslenerek “Siz hiç soğuk beton üzerinde yattınız mı? Bizlere söz verenler, sözünü tutmayanlar; siz soğuk beton üzerinde yatıp, hak aradınız mı? Biz bu sözlerin tutulmasını istiyoruz. Ankara’ya geldik, engellendik. Siz Soma’ya geldiğinizde biz sizi böyle mi karşılıyoruz” diye konuştu.

“SONUÇ ALMAKTA KARARLIYIZ”

Eşi maden işçisi olan Serap Kılıç da “2 yıldır Ankara yollarındayız. 2 yıl önce Kırkağaç’ta yatıldı ama sonuç alınamadı. Biz burada sonuç almakta kararlıyız” dedi. Kılıç, taleplerine olumsuz yanıt verilirse Ankara’ya yürümekte kararlı olduklarını vurguladı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, madencileri sabah saatlerinde ziyaret etti. “Tosuncukların elini kolunu sallayarak Başkent’te gezdiğini” ancak madencilerin Ankara’ya giremediğini söyleyen Yıldırım Kaya, gerekirse madencileri kendi evinde ağırlayacağını söyledi ve sendika yöneticilerine madencilere destek olma çağrısında bulundu.

“KİM TAŞ KOYUYOR? CUMHURBAŞKANI TALİMATI NEDEN GÜNDEME GELMİYOR”

Madencilerin örgütlü olduğu Bağımsız Maden- iş Genel Başkanı Tahir Çetin de AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tazminatların ödenmesi talimatı verdiğini belirterek “Bu tazminatların ödenmesinde kim taş koydu? Siz Cumhurbaşkanı olarak talimat veriyorsunuz; bu talimat, ne için halen gündeme gelmiyor. Şaşırmış durumdayız” dedi. Çetin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileriyle bugün bir görüşme daha yapacakları bilgisini verdi.

ANKA