Kamu emekçileri "Geçinemiyoruz" diyerek İzmir'de bölge mitingi düzenledi. Emekçiler ekonomik kriz nedeniyle kayıplarının karşılanmasını talep etti.

"Geçinemiyoruz" diyen kamu emekçilerinden İzmir'de miting

BİRGÜN EGE

Kamu emekçileri "Geçinemiyoruz" diyerek İzmir'de KESK'in çağrısıyla miting düzenledi. Mitingde, kamu emekçilerinin vergi adaletsizliğinin son bulmasını, 3600 ek gösterge ile ilgili düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesini, kamudan ihraç edilenlerin derhal göreve iade edilmesini, insanca yaşayabilecek temel gelir güvencesinin sağlanmasını isteyeceklerini söyledi.

Mitinge, başta İzmir olmak üzere, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Antalya, Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak KESK Şubeler Platformu, TMMOB İzmir İKK, DİSK Ege Bölge Temsilciliği, İzmir Tabip Odası, demokratik kitle örgütleri ve CHP, HDP, SOL Parti başta olmak üzere siyasi partilerden de destek geldi. Mitinde Bandista grubu da sahne aldı. Miting yoğun katılımla gerçekleşti.

kamu-emekcileri-alanda-957064-1.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik mitingde yaptığı konuşmada, “Bizler her gün biraz daha yoksullaşırken, onlar ‘Korku, açlık, mallardan, canlardan, ürünlerden biraz eksiltme ile sınandığımızı’ söyleyip sabretmemizi söylüyorlar. Onlar sırça saraylarda lüks ve şatafat içinde yaşarlarken, sadece bir dakikalık elektrik giderleriyle onlarca işçi, emekçi geçinebilecekken bu duruma da şükretmemizi istiyorlar. Onlar iğneden ipliğe yurt dışından tüm ithalatı dolar ile yaparken ‘Devletin verdiği parayı dolara çevirenler ahlaksızdır’ diyorlar! Oysa biliyorlar ki, bizlerin dolara yatıracak bir kuruş parası yok. Bırakalım paramızı dolara çevirmeyi, elimize geçen parayla ay ortasını bile göremiyoruz. Kimin ahlaksız, vicdansız olduğunu dünya âlem biliyor” dedi.

kamu-emekcileri-alanda-957068-1.

kamu-emekcileri-alanda-957069-1.

kamu-emekcileri-alanda-957070-1.

‘VERGİ ADALETSİZLİĞİNE SON’

Enflasyonunun, zam fırtınasının, döviz kasırgasının hızına kimse yetişemediğini söyleyen Bozgeyik, “Bizler her gün biraz daha yoksullaşırken, borçlarımızı borçla kapatmaya çalışırken mutlu azınlığın, sermayenin serveti dünya zenginleri ile yarışıyor! Geçinmek için, kamudan, emekten, halktan yana bir bütçe istiyoruz. Çok kazanandan az, az kazanandan çok anlayışıyla sırtımıza yüklenen adaletsiz vergi dilimleri nedeniyle yılın ortasına varmadan maaşlarımız eriyor, cebimize girmeden çıkıyor. Geçinmek için, gelir vergisi adaletsizliğine son verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

kamu-emekcileri-alanda-957071-1.

Yandaşlara aktarılan hazine garantilerine son verilmesini talep eden Bozgeyik, şunları söyledi: “Temel gıda ürünlerinde KDV’nin sıfırlanmasını, pandemiden bu yana yapılan zamların geri alınmasını istiyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, artık bıçak kemiğe dayandı. Sırtını sermayeye yaslayan, emeğe, emekçilere düşman bu düzen böyle gitmez. Biliyoruz ki, bu düzen kendiliğinden değişmeyecek. Üzerimize çöken karanlık bulutları dağıtarak emeğin, barışın, özgürlüğün, şitliğin, kardeşliğin dünyasını yakınlaştıracak, laik, demokratik bir ülkeyi kuracak yegâne güç bu meydanları dolduran bizleriz.”

kamu-emekcileri-alanda-957073-1.

kamu-emekcileri-alanda-957074-1.