Döviz kurundaki anormal artışa tepki olarak sokağa çıkan yurttaşlar, 'Hükümet istifa' sloganıyla birçok ilde isyanı büyütüyor.

'Geçinemiyoruz' isyanı il il büyüyor: Hükümet istifa

Dövizdeki sert yükseliş ve Türk Lirası'nın değer kaybetmesi sürerken yurttaşlar ülkenin birçok noktasında sokağa çıkmaya devam ediyor.

İSTANBUL

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, “Bu iktidara, bu düzene mecbur değiliz” çağrısıyla Kadıköy’de bulunan Boğa Heykeli’nde basın açıklaması düzenlemek için bir araya geldi.

Açıklama öncesinde Kadıköy’ün pek çok yeri polislerce ablukaya alındı. Polis Bahariye’de toplanan kitleye müdahale etti. Çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı. Polis, basın emekçilerinin görüntü almasına engel oldu.

Öte yandan Bakırköy’ Zuhuratbaba mahallesinde toplanan yurttaşlara da polis müdahale etti. Bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

ANKARA

Mamak Mutlu Mahallesi’nde “Geçinemiyoruz” yazan pankartla sokağa çıkanlar “Hükümet istifa” sloganlarıyla yürüdü. Sokağa çıkanlara polis saldırdı. 6 kişi gözaltına alındı.

Kampüste toplanan ODTÜ öğrencileri ise, "ODTÜ yürüyor mücadele büyüyor" yazılı pankartın arkasında "Hükümet istifa" sloganları atarak yürüdü

A4 kapısında basın açıklaması yapılmasına ve yürüyüşe engel olmak isteyen polis, 'Hükümet istifa' çağrısı yapan öğrencilere biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti.

Video: BirGün/ Nisa Küçük

SAMSUN

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla Süleymaniye Geçidi’nde bir araya gelen yurttaşlar “Hükümet istifa” dedi.

Video: Sendika.org

ANTALYA

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri yaşanan ekonomik krizi protesto için Kapalı Yol Halk Bankası önünde toplanmaya başladı. Polis kitlenin önüne barikat kurdu.

Yürüyüşleri engellenen Emek ve Demokrasi Güçleri, Kapalı Yol Halk Bankası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Mol okudu.

gecinemiyoruz-isyani-il-il-buyuyor-hukumet-istifa-947724-1.

DİYARBAKIR

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, yaşanan ekonomik kriz ve kur artışını Dağkapı Meydanı’nda 'Geçinemiyoruz' diyerek protesto etti. 'Geçinemiyoruz' pankartının açıldığı açıklamada, 'Yargılanacaksınız', 'Batırdınız', 'Saray sebep dolar sonuç' dövizleri taşındı.

gecinemiyoruz-isyani-il-il-buyuyor-hukumet-istifa-947780-1.