Gel bak ne söyliycem

»Benzinin fiyatını 1.5 Dolar’da sabit tuttuk, nefis değil mi? Ha bizim para dibe vurdukça vuruyor, onu çok da şey etmemek lazım. Her zaman 50 liralık alın, hatta her zaman 50 YTL’lik alın bi sıkıntı kalmaz. Zaten benzine verdiğiniz paranın ne kadarı vergi, kimden kime vergi, onu da çok şey etmeyin. Hatta size benzin vergisi kitlerken durun Cengo ve diğerlerinin 400 milyon liralık vergi borcunu filan affedelim.

»Ya bi boşluk var şurada, kulağınızın tam orada. Şimdi interneti de RTÜK’leyeceğiz. Adam “Lan” kelimesini yasaklıyor, ergen desen ergen değil, RTÜK bu. Tüm internete bakacağız. Orada bi boşluk varsa oraya da kitleyeceğiz.

»Bakın bizden önce 1 milyon lira veriyordunuz? Ne yapmak için? Çok afedersiniz bir numara için. Şimdi biz 6 sıfır attık. Ne oldu? 1 lira oldu. Lavaboya gitmek 1 lira. Hayat ucuzladı aniden. Ha sizin mayıştan da 6 sıfır gitti ama çok da şeyetmeyin bunları. Sizin kafanız çok da şey etmesin bunlara.

»Üniversiteler artık teröriz yetiştiremeyecek. Gençlerimizi paketliyoruz. Ne öyle ona buna saldırmalar, barış yanlısı bi takım yumuşak soft pavır hareketler? Ya sen kimsin de barış istiyorsun. Çok şükür ülkemizde yakında “Barış” ismini de yasaklayacağız. Neden? Çünkü gerek yok. Bak, bu halk şehadet şerbetini içmiş, orada başka ülkenin toprağında milleti kovalıyoruz, sen çıkmışsın “Gerek yok” diyorsun. Diyemezsin. Bu senin fikrin ama diyemezsin, çünkü dedirtmeyiz. Olmaz böyle şey. Ya sen ne hakla bizden farklı bir fikir öneriyorsun ki? Sen kimsin? Tespit ettireceğiz seni. Evelallah ülkemizde bizden farklı gibi düşünen kim varsa tespit ettireceğim. Enişteme dövdürürüm hepinizi. Ya kalkmış “Barış” diyor. Neden? Tamam biz de isteriz öyle şeyleri ama şu anda halimizi ortada. Her yerimiz düşman içinde kalmış, sen gelmiş barış diyorsun. Dedirtmeyiz. Demeyeceksin… Ya akademisyeni de öğrencisi de ayrı değişik ha. Orada okulda okumuş iki üç şey, fikri var hesapta. Hiçbir şey bilmeyen mi daha çok bilir, her şeyi bilmeye çalışan mı? Her şeyi bilmeye çalışanın kafası karışır. Kafa karışınca ne olur? Doğru düzgün düşünemez. Olaylara her yönden bakmak ister. Sen neden olaylara diğer yönden baktığını da söylemedin diye sorup dururum sana o zaman?

»Yol yabdık, köprü yabdık ve sizin için yaptık. Bu ekip çok çalışıyor, sizin için çalışıyor. Sen geçmesen, görmesen bile geçiyor o köprüler. Bak uçak geçiyor görüyor musun? 3. havalimanını çekemeyen Almanlar işte çatlasın. Dur bir iki dakika da makam aracı filan alalım. Bak 2012 model Merso, sanayiden çıkamaz halde. İtibardan tasarruf olur mu? Olmaz. Sen itibarsızsın, sen yap tasarrufu. Bak bi köprü daha, o da sana geçiyor, geçiyor, geçtiii. Haydi hayırlı olsun.

»Sanat ürettik, yerli ve milli. Mesela kendi tarihimizi yarattık. Eserler verdik. Yani pek veremedik, yaptığımız heykeller filan en fazla dev kayısı, mega sucuk şeklinde ama olsun. Bizim estetiğimiz bu. Neden aşağılıyor gibi bakıyorsun? Daha iyisini yap ama sen hep yasak peşindesin. Batının mallığını almışsın. Sıraya giriyor, sıranın sana gelmesini bekliyorsun. Batının işte böyle meraklısı olursan bu hale gelirsin. Yazık, zavallısın sen. Benim dediğim şeyler ifade özgürlüğü, senin ağsından ise sadece hakaret kelimeleri çıkıyor. Hatta bazen çıkmasa bile ne demek istediği çok iyi biliyorum senin.

»Biz sizin kim olduğunuzu biliyoruz, arkanızda kimler var biliyoruz. Oyun büyük görüyoruz. Yani tam görmüyoruz ama inanıyoruz. Çünkü inanmak kazanmaktır. Haydi şimdi yaylan.

»Bu arada basının en özgür olduğu ülke biziz. En taze adalet de bizde var. Yersen…