‘Gelecek İçin Biz’ grubu, yazılı bir basın açıklaması yaparak, AKP-MHP temsilcilerinin muhaliflere yönelik baskı ve tehditkar söylemlerine tepki gösterdi.

Gelecek İçin Biz’den iktidarın baskıcı politikalarına tepki

AKP-MHP temsilcilerinin muhaliflere yönelik baskı ve tehditkar söylemlerinin arttığı bu dönemde, ‘Gelecek İçin Biz’ grubu yaşananlara yönelik bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

"AKP-MHP temsilcilerinin muhalif çevrelere yönelik saldırıları farklı bir boyut kazanarak, önümüzdeki dönemin nasıl şekilleneceğinin işaretlerini veriyor" denilen açıklamada, iktidarın politikalarına ses çıkaran kesimleri, faşizan politikalarla zapturapt altına alacağını sandığı kaydedildi.

Boğaziçi’ne atanan kayyuma, işçi eylemlerine, rant politikalarına karşı yapılan protestoların ve siyasi tutsakların da hatırlatıldığı açıklamada, iktidarın, ‘işsizliği, borçluluğu, alım gücünün zayıflamasını, yoksulluğu ve pandemiyle mücadeledeki beceriksizliğini faşizan saldırılarla örtmeye çalıştığı’ belirtildi.

“İktidarın bizlere dayattığı karanlığa karşı toplumsal barışı, eşitliği, hukuku ve özgürlükleri savunuyoruz” mesajı verilen açıklamada, ‘Gelecek İçin Biz’in, gençlerin, ülkenin aydınlık yüzlerinin, yanında olmaya devam edeceği bildirildi.

‘Gelecek İçin Biz’ tarafından yapılan basın açıklamasının tamamı şöyle:

“Son günlerde AKP-MHP temsilcilerinin muhalif çevrelere yönelik saldırıları farklı bir boyut kazanarak, önümüzdeki dönemin nasıl şekilleneceğinin işaretlerini veriyor.

İktidar politikalarına karşı çıkma cesareti gösteren ve cumhuriyet değerlerini savunan tüm kesimleri faşizan karakteri gereği tehdit ederek zapturapt altına alacağını sanıyor.

Üniversitede bilimsel eğitimi savunan öğretim üyesi ve öğrenciyi,

Fabrikada açlığa mahkum ettiği emekçinin haklı mücadelesini ve onun sendikal temsilcilerini, tükeniyoruz diye bas bas bağıran ülkemizin onuru sağlık emekçisini, ekolojik yıkıma karşı duran doğa savunucularını, rant ve soygun politikasına hayır diyen belediye başkanlarını,

Yıllardır siyasi rehine olarak hapiste tuttukları HDP’li siyasetçileri, haklarını arayan, kısacası kendilerini muhalif gördükleri bütün kesimleri terörizmle ilişkilendirerek kriminalize ediyorlar. Tarihsel olayları kendileri gibi değerlendirmeyen herkesi rahatlıkla darbecilikle suçluyorlar. Reform söylemleriyle dış dünyaya ve sermaye çevrelerine “yumuşak” mesajlar verirken, bu memleketin geleceğine sahip çıkmaya çalışanların payına “sopa” düşüyor.

AKP-MHP faşist koalisyonu partililerimize, milletvekilliği yapmış Fikri Sağlar’a ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na saldırarak bizleri korkutup yıldırabileceğini sanıyor. İşsizliği, borçluluğu, alım gücünün zayıflamasını, yoksulluğu ve pandemiyle mücadeledeki beceriksizliğini faşizan saldırılarla örtmeye çalışıyor.

İyi eğitim almak ve geleceğe umutla bakmak isteyen gençler, geçim derdi olmadan, borçsuz bir yaşam arzu eden milyonlar, özgürce yaşamak isteyen kadınlar, bu ülke bu halk olarak bizler bu çürümüş iktidara mecbur değiliz! İktidarın bizlere dayattığı karanlığa karşı toplumsal barışı, eşitliği, hukuku ve özgürlükleri savunuyoruz.

Bu ülkenin gençlerinin, bu ülkenin aydınlık yüzlerinin, bu ülkenin umudunun yanında olacağız.

Bizler bu ülkenin geleceğiyiz!”