Gelecek Partisi'nin genel merkez açılışı için gittiği Ankara'da gözaltına alınan, Davutoğlu'na yakın isimlerden Taha Ün, emniyette ifadesini vermesinin ardından serbest bırakıldı. Taha Ün'ün Emine Erdoğan'ın özel kalemiyle evlendiği düğünde nikah şahitliğini Tayyip Erdoğan yapmıştı.

Gelecek Partili Taha Ün serbest bırakıldı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ya yakınlığıyla bilinen Taha Ün gözaltına alındı. Ün, emniyette ifadesini vermesinin ardından serbest bırakıldı.

Taha Ün sosyal medya hesabından “Genel merkez açılışımız için geldiğim Ankara’da kaldığım otelde şu an gözaltına alınıyorum bilginize” mesajını paylaştı.

Taha Ün, Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan ve eşi Süheyb Öğüt’ün şikayeti üzerine ifade vermişti. Taha Ün’ün “Pelikan örgütü” şeklindeki sosyal medya paylaşımları suçlama konusu yapılmıştı.

Erdoğan'ın özel kalem müdürü Sema Silkin ile dünya evine giren Taha Ün'ün Beylerbeyi Sarayı'nda, Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahına şahit olarak AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katılmıştı. Diğer şahitler ise Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım olmuştu.

Ün, o dönemde özellikle Alevilere, Kürtlere ve solculara yönelik nefret içeren çok sayıda paylaşım yapmış ancak hakkında soruşturma dahi açılmamıştı.

gelecek-partili-taha-un-gozaltina-alindi-761137-1.

İFADEMİZİ VERDİK ÇIKTIK

İfade vermesinin ardından bırakılan Ün, serbest kaldığını Twitter'dan paylaştığı video mesajla duyurdu.

Ün, "İfademizi verdik, çıktık" dedi ve şunları kaydetti: