Ocak ayında kurulan Gelecek Partisi İzmir İl Teşkilatı’nın, geleceği belirsiz bir hal aldı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan istifa ve görevden almaların arından yeni il başkanının ataması sonrası kriz derinleşti.

Gelecek Partisi İzmir İl Teşkilatı’nda tartışmalar büyüyor

AYCAN KARADAĞ

Kurulması bir yılı dolmayan Gelecek Partisi İzmir İl Teşkilatı’nda tartışmalar büyüyor.

Geçtiğimiz ay İl Başkanı Cem Kavur ve bazı il yürütme kurulu üyeleri arasında yaşanan sorunlar, görevden almalar ve istifalarla gündeme gelen, ardından İl Başkanı Kavur'un istifası alınan Gelecek Partisi İzmir İl Başkanlığı'na yeni atama yapıldı. Genel Merkez tarafından Seçim Koordinasyon Merkezi'nden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Serhat Şener il başkanı olarak atandı.

Şener’in atanması da sorunları çözmedi. Şener'in atanması tek kriterin İzmir eski Milletvekili İbrahim Turan’a yakınlık olduğu iddiası nedeniyle partide rahatsızlık yarattığı kulislerde konuşulurken, Menemen İlçe Başkanı Cihat Polat, atamaya tepki göstererek istifa etti. Polat, istifasında genel merkezin seslerini duymadığını belirterek, genel merkezi "adamcılık yapmakla" suçladı.

Polat istifa açıklamasında şunları söyledi; "İlk günden beri davaya inanarak çıktığım bu yolda hep inancımı korudum. Hak, adalet, eşitlik ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermedim. Yola çıktıklarını yolda gördüklerine değişen tarafta olmadım hiçbir zaman da olmayacağım. Bu yüzdendir ki yapılan haksızlığın kime yapılarsa yapılsın her daim karşısında olacağım. Bu nedenle Genel Merkezimizin sesimizi duymaması, hak, hukuk, adalet sağlamadan adamcılık yapması sebebiyle Menemen İlçe Başkanlığı'ndan istifa ediyorum."

Öte yandan partide tepki istifaların süreceği ifade edilirken, bazı ilçe başkanlarının da istifayı tartıştıkları iddia edildi.