Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, partinin genel başkanı Ahmet Davutoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olabileceğini ancak, asıl olarak başbakanlığa talip olduklarını söyledi.

Gelecek Partisi'nden adaylık açıklaması: Başbakanlığa talibiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in başbakanlığa aday olduğuna dair sözlerinin ardından benzer bir açıklama da Gelecek Partisi'nden geldi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Parlamenter sistemde başbakan olmak istiyoruz" dedi.

Özdağ, İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, gençlik kolları başkanı ve kadın kolları başkanı ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada açıklamalarda bulunan Özdağ, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusuna değindi.

“PARLAMENTER SİSTEMDE BAŞBAKAN OLMAK İSTİYORUZ”

61 Saat adlı haber sitesinde yer alan habere göre, Özdağ, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olabileceğini ancak parlamenter sisteme geçilmesi durumunda başbakanlığa aday olacağını söyledi.

Özdağ şu açıklamalarda bulundu:

“Bu süreç yürürken biz Gelecek Partisi olarak partimizi birinci parti yapmak istiyoruz. 50+1’e değil 55 milyon seçmene hitap etmek istiyoruz. Eğer o süreç geldiğinde oturur açıklarız. Her parti kendi liderinin aday olmasını ister. Davutoğlu başarılı bir siyasetçidir. Başarılı bir devlet adamıdır, değerli bir bilim adamıdır, iyi bir aile reisidir.

Cumhurbaşkanlığı yapmasını isteriz ama biz parlamenter sisteme geçiş yapacağız. Cumhurbaşkanlığını geçici olarak birinin yapması gerekmektedir. Ardından da parlamenter sistemde başbakan olmak istiyoruz. Türkiye 2-3 yıl sonra bu sisteme geçecek ve esas orada kozlarımızı paylaşacağız. Sayın Davutoğlu’nun yeniden gasp edilen hakkının millet tarafından iade itibarla verilmesini düşünüyoruz ve milletimiz de verecektir."

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

Adaylık konusuna ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bunu bir kaç defa daha söyledim ama anlaşılmadı. Net bir şekilde açıklayayım. Cumhurbaşkanlığına aday değilim. Başbakanlığa adayım" ifadelerini kullanmıştı.