Gelecek Partili Nedim Yamalı, Tansu Çiller’in yeniden siyaset arenasında boy gösterebileceği yönündeki tartışmalar hakkında, "Bir dönemin karanlık iç ve dış güçleri tekrar etkili mi oldular da Çiller'ler, Mehmet Ağar'lar, Sedat Peker'ler, Alaattin Çakıcı'lar tekrar konuşulur oldu?'' açıklaması yaptı.

Gelecek Partisi’nden ‘Çiller siyasete dönüyor’ tartışmalarına ‘Susurluk’ çıkışı

Siyasete dönmek için görüşmeler yaptığı konuşulan eski Başbakan Tansu Çiller, "Her tarafı kucaklayan bir merkez sağ gerekiyor" sözleriyle 'Çiller siyasete mi dönüyor?' sorularını akıllara getirmişti. “Ben milletimi özledim” diyen Çiller “Gelinen noktada dünyanın o kadar çok farklılaştığını, nelere meyillendiğini gördükçe, ben artık milletime bir şeyler vermek istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

'Ankara Masası' canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtlayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı, Tansu Çiller’in ‘siyasete dönebileceği’ yönündeki tartışmalara değindi. Yamalı, Susurluk’taki aktörlerin yeniden ortaya çıktığını söyledi.

Gelecek Partili Yamalı, "Bir tek Çiller eksikti masada o da geldi. Böylece Susurluk'taki aktörler tamamlanıyor. Bir dönemin karanlık iç ve dış güçleri tekrar etkili mi oldular da Çiller'ler, Mehmet Ağar'lar, Sedat Peker'ler, Alaattin Çakıcı'lar tekrar konuşulur oldu?'' sözleriyle iktidara tepki gösterdi.

“Bugün geldiğimiz zaman iktidarda 28 Şubat'ın karanlık aktörleri, Susurluk hadisesindeki aktörler ya kendileri ya da ikinci nesilleri bugün tekrar alan buldular” diyen Yamalı, bunu Erdoğan yönetiminin neticesi olduğunu ileri sürdü.

"BU ERDOĞAN'IN VE KARANLIK YÖNETİMİNİN NETİCESİDİR"

"Bu Erdoğan'ın ve karanlık yönetiminin neticesidir. Masada bir Erdoğan var arkasında kimler var bilmiyoruz. MHP lideri çıkıyor hapsede yatan bir kişi hakkında sevgilerini bildiriyor. Bir ay sonra o kişi içeriden çıkartılıyor. Ondan sonra marinalar konusu... Marinalarda kim hakim? Kimin çökeceği konuşuluyor. Bir tek Çiller eksikti masada o da geldi. Böylece Susurluk'taki aktörler tamamlanıyor. Bunun sorulması gereken kişi iktidarın ortaklar ve başı. Bu insanlarla neden tekrar iş tutuyorsunuz? Yoksa onların eline mi geçtiniz? Bir dönemin karanlık iç ve dış güçleri tekrar etkili mi oldular da Çiller'ler, Mehmet Ağar'lar, Sedat Peker'ler, Alaattin Çakıcı'lar tekrar konuşulur oldular."

Nedim Yamalı, AKP'yi '28 Şubat’ın en karanlık kişisi' olarak nitelediği Doğu Perinçek ile beraber yürüdüğü gerekçesiyle de eleştirdi.