Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdülbaki Polat, 2015'teki askeri operasyonları kastederek, "İnanıyorum ki Başkan Ahmet Davutoğlu olmasaydı Kürt kentleri tank, top ve uçaklarla bombalanacaktı" dedi.

Gelecek Partisi'nden ilginç 'hendek' iddiası

Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdülbaki Polat, partisinin birinci olağan kongresinde Rudaw'a konuştu.

Abdülbaki Polat, 2015'te yaşanan askeri operasyonları kastederek, 'İnanıyorum ki Başkan Ahmet Davutoğlu olmasaydı Kürt kentleri tank, top ve uçaklarla bombalanacaktı' dedi.

Polat, “Kürtler, Kürt sorununun ancak Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde çözüleceğine inanıyor. Bu nedenle ben ve bu kongrede hazır olan arkadaşlarım da buna inandığımız için buradayız. Başkan Davutoğlu ilk hangi il hazır olursa kongremizi orada yapacağız demişti. İlk İl kongremizi Batman’da yaptık. Başkan Ahmet Davutoğlu o kongrede çok önemli mesajlar verdi. Kürt meselesi çözülmeden Ortadoğu’daki diğer meselelerin çözülemeyeceğini söyledi” diye konuştu.

“Ahmet Davutoğlu, başbakanlığı döneminde Suriye meselesi ve Kürt sorununna yaklaşımı nedeniyle sık sık eleştirildi. Kürt sorununun çözümü için hiçbir şey yapmadı deniyor. Siz bunu nasıl yorumluyorsunuz” şeklindeki soruya Polat şu yanıtı verdi:

“Hendek olayları döneminde Ahmet Davutoğlu başbakan olmasaydı inanıyorum ki birçok Kürt kenti tank top ve uçaklarla bombalanırdı, büyük zarar görürdü. Başkan Davutoğlu silahlı bir faaliyet içerisinde olmayanların zarar görmemesi için çok yoğun çaba içerisindeydi. Bildiğiniz gibi o zaman Bahçeli’nin şöyle bir sözü vardı; ‘Taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmayın’ diye. Bunu söylerken Ahmet Davutoğlu’na ılımlı olduğu için eleştiride bulunuyordu. Siyaseti yakından takip eden Kürtler de benim gibi düşünüyor. Ben ve Gelecek Partisi’nde yer alan tüm Kürtler de Davutoğlu’nun bulunduğu bir yerde asla ve asla zulüm olmayacağını biliyor.”

Polat, “Hendek olayları nedeniyle hiç olmazsa halktan bir özür dilemesi şeklinde bir beklenti vardı. Başkanınız Kürtlerden özür dilemeye hazır mıdır” sorusuna, “İnanıyorum ki eğer Başkan Ahmet Davutoğlu attığı adımların yanlış olduğuna kanaat getirirse o zaman gerekirse Kürt halkından da diğer halklardan da özür diler” sözleriyle yanıt verdi.