Gelecek Partisi, nasıl bir ittifak modeli içinde yer alacakları ve milletvekili aday listelerinin oluşturulmasına dair görüşmeleri yürütmesi için Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'na tam yetki verdi.

Gelecek Partisi'nden seçim kararı: Davutoğlu'na tam yetki verildi
Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Yönetim Kurulu, ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek ve ittifak görüşmelerini yürütmek için Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’na tam yetki verdi.

100 kişiden oluşan Parti Yönetim Kurulu (PYK) Davutoğlu'nun başkanlığında toplandı. Toplantının ana gündemi 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri oldu.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın aktardığına göre, Gelecek Partisi’nin en üst karar organı olan PYK, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi süreci, Gelecek Partisi’nin nasıl bir ittifak modeli içinde yer alacağı ve milletvekili aday listelerinin oluşturulmasına dair görüşmeleri yürütmesi için Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’na tam yetki verdi.

Bu kararla, Davutoğlu ortak cumhurbaşkanını belirlemek için Millet İttifakı içerisinde yer alan siyasi partilerle görüşmeler yürütebilecek. Ayrıca seçim ittifaklarına da karar verebilecek.

İYİ PARTİ DE YETKİLİ KURULLARA GÖTÜRECEK

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da dün (30 Ocak) yaptığı açıklamada aday belirleme konusunda yetkili kurulları işaret etmişti.

Zorlu, "Adaylık tartışmasının Masa'daki isimler üzerinden olduğu bir aşamada, mutlaka yetkili kurullarımızı toplayacağız. Bu, Sayın Genel Başkanımızın en başından beri hassasiyet gösterdiği bir konu. Değerlendirmemizin ardından da İYİ Parti kararını net bir şekilde ortaya koyacaktır" ifadelerini kullanmıştı.