Gelecek sınava sığmaz
LGS’ye giren öğrenciler, okulların önünde kalabalık oluşturdu. (AA)

Haber Merkezi

Öğrencilerin kendi okullarında girdiği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav dün gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), 8’inci sınıfta eğitim gören 1 milyon 236 bin 313 öğrenciye yönelik hazırlık yapıldı.

LGS’ye, öğrenciler kendi okulunda girdi, sınav 09.30’da başladı. Öğrencilere çoktan seçmeli 90 soru soruldu. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru yöneltildi. İki sınav oturumu arasındaki 45 dakikalık zaman diliminde öğrencilerin okul bahçelerine çıkmasına izin verildi.

Sınav sonuçları, 30 Haziran’da ‘www.meb.gov.tr’ internet adresinden ilan edilecek. Öte yandan Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) ile Eğitim İş Sendikası, LGS’ye ilişkin açıklama yaptı. Veli-Der’in açıklamasında, çocukların geleceğinin bir sınava sığmayacağına dikkat çekildi. Çocuklara seslenilen açıklamada, “Hiçbir sınav sizden daha değerli değildir. Sınavsız, laik, bilimsel, demokratik, kamusal eğitim hakkı mücadelemizi sizlerin geleceği için sürdürmeye kararlıyız” denildi. Eğitim-İş’in açıklamasında ise “Başarısızlık öğrencilere değil adil olmayan sınav sistemine ait olacaktır” ifadeleri kullanıldı.