Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Gezi davasında şikayetlerini çekeceklerine dair haberler, partili kaynaklar tarafından yalanlandı. Partililer tarafından yapılan açıklamada, zaten şikayetçi olmadıkları belirtilerek, dolayısıyla böyle bir kararın olmadığı ifade edildi.

Gelecek ve DEVA'dan Gezi davası haberlerine yalanlama
Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi ve DEVA Partisi yöneticileri, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün gündeme getirdiği 'Davutoğlu ve Babacan’ın Gezi davası şikayetlerini geri çekecekleri' haberine ilişkin açıklama yaptı. İki partiden yapılan açıklamada da zaten şikayetçi olmadıkları belirtilerek böyle bir kararın olmadığı ifade edildi.

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve İletişim Başkan Yardımcısı Yavuz Değirmenci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada haberleri ‘hayal ürünü’ olarak nitelendirdi. Değirmenci, Davutoğlu’nun geri çekeceği bir şikayetinin olmadığını belirterek "Savcı kamu davası açarak hükümet üyelerini “suçtan zarar gören” olarak tanımlamıştır" dedi.

Değirmenci ayrıca Davutoğlu’nun o dönemde yalnızca ‘kendisine küfreden ve evinin adresini paylaşan’ bir hesabın sahibinden şikayetçi olduğunu ve daha sonra özür dilemesinin ardından şikayetinden vazgeçtiğini aktardı.

Değirmenci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Madem konu açıldı pek bilinmeyen bir bilgiyi aktaralım: Ahmet Davutoğlu'nun Gezi sürecinde açtığı bir şahsi davası olmuştur. Yurtdışında iken fake bir hesaptan küfürler edilerek evinin adresi paylaşılmış ve baskın çağrısı yapılmıştır. O esnada en küçük kızı evde yalnız başınadır. Doğal olarak Sn Davutoğlu ve ailesi küçük kızlarının hayatı konusunda endişeye kapılmıştır. Söz konusu paylaşım hakkında dava açılmıştır. İlgili şahıs yargılanırken ceza almaya yakın zamanda özür dileyerek cahillik yaptığını ifade edip af talebinde bulunmuştur. Bunun üzerine Sn Davutoğlu ilgili şahsı affetmiş ve konu kapanmıştır. Bunun haricinde Gezi olaylarına dair hiçbir hukuki süreçte Sn. Davutoğlu'nun müdahil olması söz konusu değildir" dedi.

DEVA PARTİSİ: "HABERLER DOĞRU DEĞİL"

DEVA Partisi kurucularından Avukat Tunahan Elmas da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda haberi yalanladı.

Elmas şunları söyledi: “Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun ‘Gezi Parkı davasından çekileceği’ haberleri doğru değil; çünkü iki isim de şikayetçi olmamalarına rağmen savcı tarafından ‘suçtan zarar gören’ olarak tanımlamış. Bu tanımlama aktif bir tutum olmadığından vazgeçilemez de. Olayın özeti budur.”