"Gelin dayanışmayı büyütelim"

BirGün EGE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, pandemi koşulları nedeniyle istasyonlar ve çadır sistemlerinin oluşturulamamasından dolayı Ramazan ayı boyunca iftar yemeği dağıtımlarını evlere servis şeklinde yapacaklarını belirterek, 400 bin kişilik yemek dağıtmayı planladıklarını söyledi. İzmirlilerin katkılarıyla bu sayıyı daha da artırmayı hedeflediklerini dile getiren Soyer “Gelin bu dayanışmayı hep birlikte büyütelim. Gönülleri zengin hemşerilerimizin Halkın Bakkalı üzerinden güçleri oranında satın alacakları iftar paketlerini imkânları kısıtlı yurttaşlarımıza ulaştıralım. İzmir dayanışmasının gücünü bir kez daha gösterelim” dedi.


DAYANIŞMA BÜYÜYECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı süresince Bizİzmir dijital platformları ve Halkın Bakkalı web sitesi üzerinden satın alınan iftar yemeği paketleri ve gıda kolilerini de ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. İftar yemeği paketi ve gıda kolisi satın almak isteyen yurttaşlar Halkın Bakkalı’nın ilgili sayfasında farklı fiyat seçenekleriyle sunulan üç farklı iftar yemeği paketi ile gıda kolisinin detaylarını görebiliyor. 25 liralık ‘İftar Yemeği’, 150 liralık ‘6 Adet Sizden Bir Adet Bizden’ paketi, 600 liralık ‘Aylık İftar Yemeği’ paketi ile 100 liralık ‘Gıda Kolisi’ seçeneklerinin altında ödeme yöntemleri de sunuluyor.

İftar paketlerinde ezogelin çorbası, sebzeli köfte, pirinç pilavı, kalburabastı, iki adet roll ekmek ve 200 ml ayran yer alıyor. Gıda kolisinde ise 1 litre ayçiçek yağı, bir kg pirinç, iki adet yarım kg makarna, birer kg çay, şeker, un, nohut ve bulgur, yarım kg siyah zeytin, iki adet 65 gram hazır çorba, 750 gram tuz bulunuyor.