Gelişim Üniversitesi öğrencileri haklarını istiyor

HABER MERKEZİ

Geri Alalım diyen öğrenciler, İstanbul Gelişim Üniversitesi yönetiminin ‘sınavlar için teknik sorun yaşansa dahi ikinci sınav hakkının tanınmayacak olmasına’ ilişkin kararına tepki gösterdi.

‘’Gelişim hakkını istiyor’’ diyen öğrencilerin yayımladıkları açıklamada, ‘’Gelişim üniversitesi, ikinci giriş hakkını final ve bütünleme sınavlarında öğrencilerin elinden aldı. Teknik sorunlar hayatın doğal akışının bir parçası olduğu gibi bu sorunlara önlem almak da okul yönetiminin görevidir. Ayrıca pandemi koşullarında birçok insan işsizlikle boğuşurken okul taksitini ödeyemeyen öğrencilerin öğrenci bilgi sistemleri (OBİS) kapatıldı. Öğrencileri müşteri olarak gören, okulumuzu da ticarethane olarak gören bu bakış açısını kabul etmiyoruz’’ denildi.

Üniversite yönetiminin staj yükünü öğrencilerin üzerine yıktığına dikkat çekilen açıklamada, şu değerlendirmeler yapıldı: ‘’Sokağa çıkmanın bile riskli olduğu bu dönemde, iş yerleri stajyerlerle uğramak istemediğini açıkça dile getiriyor ve birçok öğrenci staj yeri bulmakta zorlanıyor. Özellikle sağlık öğrencileri canları pahasına staj yapmak zorunda kalacak. Gelişim üniversitesi öğrencileri olarak taleplerimiz gayet açıktır. Final ve bütünleme sınavlarında mazeret hakkı niteliği taşıyan 2.Giriş hakkımızın geri alınması, taksitlerini ödeyemediği için OBİS’i kapatılan arkadaşların OBİS’inin açılması, staj yükünün sadece öğrencilerin sırtına yüklenmemesi ve okul, öğrenci işbirliği ile bu sorunun çözülmesi.’’

gelisim-universitesi-ogrencileri-haklarini-istiyor-736072-1.