Tatil için gittiği Tahiti'de gemiden düşerek kaybolan ve hayatını kaybettiği öne sürülen iş insanı Dilek Ertek'in ifadesi alındıktan sonra ülkesine dönen 74 yaşındaki İsviçreli sevgilisi Artur Fuchberger’e ulaşılamıyor.

Gemiden düşerek öldüğü iddia edilen Dilek Ertek soruşturmasında son durum
Fotoğraf: DHA

Tatile gittiği Tahiti'de bulunduğu gemiden düşerek öldüğü iddia edilen iş insanı 71 yaşındaki Dilek Ertek'in cansız bedeni hâlâ bulunamadı. Gemide yanında olan ve ifadesi alındıktan sonra ülkesine dönen 74 yaşındaki İsviçreli sevgilisi Artur Fuchberger’e de o günden beri ulaşılamadığı öne sürülüyor.

Hürriyet'ten İsmail Bayrak'ın haberine göre; Ertek’in İsviçreli sevgilisi 74 yaşındaki mimar Artur Fuchberger’in kayıp ihbarını 20 saat sonra yapması da gizemini koruyor. Gemi yönetiminin Artur Fuchberger’i gözlem altında tutarken, sahil güvenliğe 4 saat sonra bilgi vermesi de cevap arayan sorulardan biri.

Bir başka iddia ise olay sonrası ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan ve ülkesi İsviçre’ye dönen 74 yaşındaki sevgili Artur Fuchberger’e o günden beri ulaşılamaması.

***

NE OLMUŞTU?

Dünyanın en ünlü lüks mücevher markalarından Tiffany Co.’nun Türkiye distribütörlüğünü yapan Dilek Ertek'in tatile gittiği Tahiti'de Norwegian Spirit adlı gemiden denize düşerek hayatını kaybettiği öne sürülmüştü. Ertek'in sevgilisi Artur Fuchsberger ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı.

Kamera kayıtlarının incelenmesiyle iş insanının balkondan aşağı düştüğü tespit edilmişti. Annesinin öldüğünü öğrenen Gökçe Atuk, Tahiti'ye giderek annesini aramaya başlasa da, Ertek'in cansız bedenine ulaşılamadı.

Ailenin avukatı, olayın Fransız Polinezyası açıklarında gerçekleştiği için Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'ne başvurarak soruşturma için yardım talebinde bulunmuştu.