Ligin 15. haftasının açılışı 15 puana sahip iki takım arasında oldu. Bursa kadro kalitesinin gerisinde futbol oynamaya devam ediyor. Üst üste 5. lig maçını kaybettiler. Acilen köklü değişikliklere ihtiyaçları var. 5. büyük olmak istiyorlarsa düştükleri zaman kalkmayı da başarabilmeleri gerekiyor.

Kasımpaşa Avrupa yolunda emin adımlarla ilerliyor. Talihsiz sakatlığını ve onun psikolojik etkilerini tamamen atlatan Eren Derdiyok, iki golle Konya’yı yıkan isim oldu. Konuk takım topa hakim olmayı ve oyun merkezini rakip sahaya taşımayı başarsa da üçüncü bölgede etkili olamadı. Sağ kanadın sol tarafa nazaran işlevsiz kalması da üretkenliklerini törpiledi.
Eskişehir sözün bittiği yerde. Taraftarın 7 puanla son sırada olan takımına desteği Gaziantep’i yenmek için yeterli olmadı. Mutlu Topçu’nun mütevazı kadrosu form tutmaya başladı. Bu galibiyetle onları yukarıya yaklaştırdı ancak hedef güncellemesi için seri yakalamaları gerekiyor.

Komşu kentte kazanmak için herşeyi yapan Trabzon evine gol atamadan ve puan alamadan döndü. Hakem Ali Palabıyık’ın performansı ne kadar kötüyse Rize kalecisi Itandje’ın performansı o kadar iyiydi. Trabzon’un kaliteli hücumcularına geçit vermedi. Ancak Rize’nin 8. sıraya kadar yükselmesi sağlayan Kweuke’nin performansı. Kamerunlu yıldızın atılan her gole katkısı var.

Haftanın en güzel maçı Antalya’daydı. Temposu düşmeyen karşılaşmada ev sahibi sükseli bir geri dönüş hikayesi yazdı. Eto’o Antalya’nın simgesi haline geliyor. Gol atıyor, attırıyor, frikik kullanıyor, takımı çalıştırıyor ve liderlik yapıyor. İlk yarıyı 2-0 önde bitiren ve maçın neredeyse dörtte üçünde sahada bir kişi fazla olan Mersin İdman Yurdu, üçüncü gol fırsatlarını yanlış ya da beceriksiz son vuruşlarla çarçur etmenin bedelini ağır ödedi.

Evinde oynadığı son 10 lig maçını kazanamayarak bu alanda bir rekora imza atan Kayserispor sezonun ilk Kadir Has galibiyetini aldı. Üç golün ikisini penaltıdan attılar. İlk penaltı kararı tartışmalı olsa da 10 kişi kaldıkları son yarım saat dışında sahada gerekeni yapan bir oyuncu topluluğu vardı. Akhisar’da Rodallega’nın iki gollük performansı ve son yarım saatteki baskı puan almak için yeterli olmadı.

Gençlerbirliği evinde Sivas’a tek golle mağlup olarak kırmızı çizginin içine girdi. Başkent temsilcisi oyun hakimiyetini üçüncü bölgeye taşıyamadı ve pozisyona dahi giremeden Mehmet Özdilek’in de istifasına neden olan bir mağlubiyet aldı. Ligde oyndığı son 12 deplasman maçında da kalesinde gol gören ve bu maçların son 9’unu kazanamayan Sivas bu sezon evinden uzakta ilk kez kazandı, üstelik gol yemeden...

Fenerbahçe rakibi kim olursa olsun evinde maçlara iştahlı ve baskılı başlıyor. Başakşehir karşısında da öyle oldu. Ancak gol yemedikçe Başakşehir’in direnci arttı. Oyunun dengesi konuk takıma doğru kayarken gelen kırmızı kart Fenerbahçe’nin yeniden baskı kurmasını sağladı. 3 puanı getiren gol Nani’den geldi. Portekizli’nin maç boyunca silik kalıp birden ortaya çıkarak takımını ipten ilk alması ilk kez olmuyor. Başakşehir için tek teselli üstündeki takımların da haftayı puansız kapatması oldu.

Haftanın en ratingli karşılaşması kapanış maçıydı. Beşiktaş ilk yarıda oyunun tek hakimiydi ancak Muslera’yı geçemedi. Sahada tüm doğruları yaparken kaleci Günay’ın Tolga’yı aratan hatasıyla yenik duruma düştüler. Genç eldiveni ipten alan Mario Gomez ve Gökhan Töre oldu. Galatasaray’da Mustafa Denizli etkisini görebilmek için ara transfer dönemini beklemek gerekecek. Tecrübeli teknik adam hamle oyuncusu olarak Tarık’ı kullanacak kadar çaresiz.

15. haftanın takımı olmaya aday çok olsa da 10 kişiyle yazılan geri dönüş hikayesi Antalya’yı bir adım öne çıkartıyor. 24 golün atıldığı haftanın golünü seçmek de kolay değil. Rodallega’nın ikinci golü bir adım önde olsa da Eren Derdiyok’un kafası ve Nani’nin hiçbir şeyden yarattığı şık gol de takdir edilmeyi hak ediyor.