Genç Gazete, Medya Sempozyumu düzenliyor

Genç Gazete 22 Aralık Cumartesi günü saat 10.00- 18.00 arasında, Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ”Medya Sempozyumu” düzenleyecek. Etkinliğe BirGün yazarları Ümit Alan, Güray Öz ve Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir konuşmacı olarak katılacak.

Genç Gazete; gazetecilik mesleğinin kendisinin bir direniş pratiği haline geldiği Türkiye koşullarında, bugünün gazetecilerini, geleceğin gazeteci adaylarını ve akademisyenleri buluşturmayı aynı zamanda da Türkiye’de gazeteciliğin geleceğine dair bir tartışma olanağı yaratmak hedefiyle “Medya Sempozyumu” düzenliyor.

Genç Gazete yapacağı bu sempozyum ile iletişim fakültelerinde okuyan öğrencilerin birçok farklı kurumda çalışan gazeteciler ve akademisyenlerle bir araya gelmesini sağlayacak.

Çankaya Belediyesi’nin desteği ile Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak olan sempozyum beş farklı oturumdan oluşacak. Bu oturumlarda gazeteciliğin dönüşümü, Türkiye’de Basın Özgürlüğü ve gazetecilik, medyanın cinsiyetçi yapısı ve medyada güvencesizlik gibi konular ele alınacak.

Sempozyuma BirGün yazarı Ümit Alan, Fırat Fıstık, BirGün yazarı Güray Öz, Ahmet Abakay, Çiğdem Toker ve Burcu Karakaş gibi gazetecilerin yanı sıra akademiden Gökhan Bulut, Prof. Dr. Arzu Kihtir, Doç. Dr. Ceren Sözeri, Adem Yeşilyurt, Prof. Dr. Ruhdan Uzun, Prof. Dr. Çiler Dursun ve BirGün yazarı Prof Dr. Gamze Yücesan Özdemir gibi isimler konuşmacı olarak katılacak.

22 Aralık Cumartesi günü Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi Yaşar Kemal Konferans Salonu’nda gerçekleşecek sempozyumun oturumları ise şu şekilde;

genc-gazete-medya-sempozyumu-duzenliyor-543179-1.