Genç nüfusta salgın artıyor

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya genelinde koronavirüs salgınında vaka sayısı 9 milyona, can kaybı 468 bine ulaşırken ABD’de genç nüfusta salgının arttığına ilişkin veri paylaşıldı. 122 bin 135 kişinin virüsten hayatını kaybettiği ülkede, normalleşme sürecine ilk giren eyaletlerden Florida, Güney Carolina, Georgia ve Teksas’ta Covid-19 vaka sayısı artış gösterdi.

Teksas Valisi Greg Abbott, düzenlediği basın toplantısında, mart ve nisan ayı başındaki duruma kıyasla büyük bir fark gözlemlediklerini ve artık Teksas’taki bazı bölgelerde tespit edilmiş vaka sayısının çoğunu 30 yaş altı gençlerin oluşturduğunu ifade etti. Florida Valisi Ron DeSantis de Florida’da 20-30 yaş aralığında bulunan genç nüfustaki pozitif vakaların yaşlılara oranla yoğun artış gösterdiğini belirtti.

Avrupa’da ise normalleşme adımları atılmaya devam ediyor. 28 bin 323 kişinin hayatını kaybettiği İspanya’da olağanüstü hal, 98 gün sonra sona erdi ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerine sınırlar açıldı. Hollanda’da da ise hükümetin Covid-19 önlemleri kapsamında alınan sosyal mesafe kuralına karşı çıkan 400 kişi gözaltına alındı.

KAMPTA SALGIN

Lübnan’da Filistinlilerin kaldığı mülteci kamplarında vaka sayısında artış yaşandığı açıklandı. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı’nın (UNRWA) açıklamasına göre, Filistinlilerin yoğun yaşadığı Sayda kentinde bulunan Ayn el Helva Mülteci Kampı ile Trablusşam kentinde bulunan Beddavi Mülteci Kampı’nda bini aşkın vaka tespit edildiği, sağlık hizmetlerine erişimde güçlük yaşanmaya devam ettiği kaydedildi.