Gençler duvara yazdı: Hepsi geççek

HABER MERKEZİ

CHP Bursa İl Gençlik Kolları'nın zamları protesto için Kent Meydanı'nda düzenlediği "Zam Duvarı" etkinliği sürüyor. Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Yalçın Yazıcı, Tarkan'ın son günlerin en çok konuşulan şarkısından esinlenerek "Hepsi Geççek" yazdı. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ise CHP İl Başkanlığı'na gelen 11 bin 500 liralık fahiş zamlı faturaya atıfta bulunarak zam panosuna "ödemiyoruz" notunu düştü. Katılımcılar daha sonra zamların geri çekilmesi talebini içeren imza kampanyasına katıldı.


CHP İl Gençlik Kolu Başkanı Yalçın Yazıcı, CHP Gençlik örgütlerinin 81 ilde bu etkinliği gerçekleştirdiğini belirterek, "Ülkemizde gelen fahiş zamlar, her gün artan fiyatlar vatandaşımızın belini büktü. Biz Gençlik Kolu olarak bugün Bursa'nın göbeğinde Kent Meydanı'nda vatandaşın sırtına yüklenen bu zamlara tepki göstermek üzere bir araya geldik" dedi.

Etkinliğe katılan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca da AKP iktidarının 20 yılın sonunda ülkeyi getirdiği noktanın çok net olduğunu vurguladı. Karaca şu ifadeleri kullandı: "3 bin 400 lira gelen elektrik faturası sonraki ay 11 bin 500 lira geldi. Bu faturayı ödemeyeceğiz dedik, son ödeme günü geçti, gelip kesmelerini bekliyoruz. Emin olun ülkede milyonlarca vatandaş da aynı durumda. Bugün burada yapılan çalışma tarihe bir not düşmedir, simgesel bir çalışmadır."