Geçen haftanın travmasını atlatmış gözüken Fenerbahçe, Kadıköy’de Kasımpaşa’yı iştahlı bir oyunla, rakibine pozisyon vermeden mağlup etti. Kadronun tek alternatifsiz ismi Mehmet Topal’a da alternatif bulunmuş durumda; Kadlec. Bir maçı daha 11 kişi tamamlayamayan Kasımpaşa’nın kötü gidişi sürüyor. En son galibiyetini 16. haftada Donk’un son dakika golüyle almışlardı. Hollandalı yıldızın gidişinin ardından hiç maç kazanamadılar.

Gençlerbirliği bir kez daha küllerinden doğmayı başarıyor. Alkaralar Bursaspor’u da yenerek İbrahim Üzülmez yönetiminde 4’te 4 yaptılar. Çiçeği burnunda teknik adamın oyuncuların dilinden anladığı kesin. Yeni yabancı oyuncu uygulamasının ardından tenzil-i rütbeye uğrayan yerli futbolculara ikinci baharını yaşatıyor. 2 haftadır kaybeden Bursa, tehlike hattının 8, Avrupa vizesinin 10 puan uzağında... Fenerbahçe’den de puan alamazlarsa korku hattına yanaşacaklar.

Evinde oynadığı 9 maçın 6’sını kazanıp sadece 1 kere kaybeden Konyaspor, ikinci yarının çıkış yapan takımlarından Osmanlıspor’u ağırladı. Osmanlıspor ilk golü bulduğu dakikaya kadar daha fazla gol pozisyonuna giren taraftı. Konya yenik düştükten sonra vites büyüttü. Beraberlik sayısını çabuk buldular ancak ikinci golü bulamadılar. Adaletli olan puanların paylaşılmasıydı.

Galatasaray’ın çöküşü, Mersin’in de yükselişi devam ediyor. Akdeniz temsilcisi hak ederek kazandı. Şampiyonluk yarışında erken havlu atan Galatasaray oynadığı son 5 lig maçında 10 puan kaybederek UEFA Kupası vizesini de tehlikeye atmaya başladı. 3.lükten 5.liğe kadar gerilediler.

İlk yarının sonlarına doğru yükselişe geçen Gaziantep, daha önce takımına onlarca puan kazandıran Karcemarskas’ın hatasıyla haftayı puansız kaybetti. Alt taraftaki takımların kazanıyor olması hemen üzerindeki bantta yer alan takımlar için stres yaratıyor. Akhisar 6 hafta sonra yeniden 3. sırada. Yeni stadın temeli atılırken kasaba halkı stadyumun açılışının Avrupa Kupası maçı olacağını hayal bile etmemiştir. Gelecek hafta hayallerin ötesini gerçekleştirmek yolunda en önemli rakiplerinden Başakşehir’i konuk edecekler.

Bu sezon 3. teknik direktörü Mesut Bakkal yönetiminde ilk maçına çıkan Sivas kritik bir galibiyet aldı. Kadro olarak tehlikeli bölgedeki diğer takımlardan üstün olan Yiğidolar’da Chahechou’nun eski günlerini hatırlatması sevindiriciydi. Kırmızı kart görerek gözyaşları içinde sahayı terk eden Yiğit’i teselli eden 83. dakikada Hasan Kabze oldu. Kweuke’nin sezonu kapatması hücumda ona bağımlı Rize için hiç iyi olmadı. Kamerunlu’dan bayrağı devralan Mehmet Akyüz’ün oyuna değil sadece skora katkısı var.

Tehlike bölgesindeki puandaşlarının kazandığı haftayı Eskişehir de 3 puanla kapattı. Kırmızı Şimşekler oyun olarak da ilerlemiş durumdalar. Nadir Çiftçi’nin gördüğü gereksiz kırmızı kart düğün ortamını cenazeye çevirebilirdi. Antalya ligin ikinci yarısında Fenerbahçe maçı dışında hiç varlık gösteremedi. Toparlanmazlarsa Avrupa hayaliyle başladıkları sezon alt lig kâbusuyla bitebilir. Zira alttaki takımların hepsinde hareket var.

Başakşehir, Beşiktaş’a kiraladığı stadyumda Beşiktaş’ı konuk etti. Abdullah Avcı’nın takımı Querasma oyuna girene kadar sahada istediğini yapabildi. Beşiktaş’tan puan almak önemli olsa da 3. sıraya çıkma şansını bir kez daha değerlendiremediler. Beşiktaş 2 puan kaybetti ancak geçen hafta rakibinin Antalya’da yapamadığını yapıp 2 farklı yenik düştüğü karşılaşmadan puan çıkartmayı başardı. Bu puanın değeri lig sonunda belli olur.

Haftanın kapanışında son 2 maçını kaybeden iki takım Trabzon’da karşı karşıya geldi. Ev sahibi ilk yarıdaki etkili oyunuyla zor da olsa kazanmayı başardı. Tarafların karşılıklı birer penaltı kaçırdığı karşılaşmada, Onur kurtarışlarıyla eski günlerini hatırlattı. Kaybetmeyi alışkanlık haline getiren Kayseri’nin tehlike hattıyla arasında sadece 5 puan fark kaldı.

Haftanın Golü: Alper Potuk

Haftanın Teknik Direktörü: İbrahim Üzülmez

Haftanın Takımı: Mersin İY

Haftanın Oyuncusu: Michal Kadlec