“Hayatlarımızı, özgürlüğümüzü, geleceğimizi, kampüsümüzü, sokaklarımızı geri alabiliriz” diyen gençler 1 Mayıs için çağrıda bulunarak, “Kanatlarını sokaklara aç, özgürlüğe ve geleceğe birlikte yürüyelim! 1 Mayıs’a birlikte yürüyelim” dedi. “Geri Alalım” isimli sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Yapabiliriz! Hayatlarımızı, özgürlüğümüzü, geleceğimizi, kampüsümüzü, sokaklarımızı geri alabiliriz! Yenilmez görülenlerin yenilebileceğini gördük. Bu bir başlangıç! Daha fazlasını yapabilmek de bizim […]

Gençlerden 1 Mayıs çağrısı: “Özgürlüğümüzü geri alalım, birlikte yürüyelim”

“Hayatlarımızı, özgürlüğümüzü, geleceğimizi, kampüsümüzü, sokaklarımızı geri alabiliriz” diyen gençler 1 Mayıs için çağrıda bulunarak, “Kanatlarını sokaklara aç, özgürlüğe ve geleceğe birlikte yürüyelim! 1 Mayıs’a birlikte yürüyelim” dedi.

“Geri Alalım” isimli sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Yapabiliriz! Hayatlarımızı, özgürlüğümüzü, geleceğimizi, kampüsümüzü, sokaklarımızı geri alabiliriz! Yenilmez görülenlerin yenilebileceğini gördük. Bu bir başlangıç! Daha fazlasını yapabilmek de bizim elimizde. Tek başımıza değil birlikte olduğumuzda, yan yana durduğumuzda yapabiliriz” denildi.

“Görüyoruz ki tüm iktidar güçleri, devasa medya güçleri, sermaye ve bilumum zorba güç onların ellerinde olsa da bizi yenemediler, yenemiyorlar ve yenemeyecekler” denilen açıklamada, “ Ama şimdi kırıntı ile yetinmeyip, tüm hayatı istiyoruz! Karanlığa boğulan, sessizliğe gömülen sokaklarımızı geri almak için yürüyoruz! Gasp edilmek istenen irademizi, el konulmaya çalışılan özgürlüğümüzü geri almak için yürüyoruz! Haydi arkadaşlar! Kanatlarını sokaklara aç, özgürlüğe ve geleceğe birlikte yürüyelim! 1 Mayıs’a birlikte yürüyelim!” ifadeleri kullanıldı.

Twitter’da büyük ilgi

Gençlerin sosyal medyada başlattığı #GeriAlalım kampanyasına büyük ilgi oldu. Umudu, geleceği, memleketi geri alalım diyen gençler Twitter’da buluştu.