SERHAT BOZTAŞ ANKARA

ÖDP, EMEP, Halkevleri, TTB, Petrol-İş Ankara Şube, Ö.D.T.Ü Mezunları Derneği, aydın ve sanatçılar dün mülkiyeliler kapısında bir basın açıklaması gerçekleştirerek, demokratik eylem yapan ve protesto haklarını kullanan üniversite gençliğinin ‘terör’ bağlantısı yapılarak suçlanmasını protesto etti.
TTB Merkez Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Feride Tanık okuduğu ortak basın metninde hükümet eliyle, öğrencilere yönelik bir saldırı kampanyası başlatarak, yapılan demokratik eylemlere karşı saldırgan politika izlediğini söyledi. Tanık, halkın sorunlarını kendi sorunları gibi görerek demokratik tepkilerini dile getiren öğrencilerin suçlu ilan edilmesinin kabul edilemez ve faşizan bir uygulama olduğunu belirtti. Öğrencilerin demokratik haklarını kullanarak protesto eylemi gerçekleştirmesinin ardından “terörist” olarak adlandırılmalarının akıl dışı olduğunu söyleyen Tanık, mevcut tartışmalara katılmayacaklarını ifade ederek şöyle konuştu:
‘BİZ DE AYNI ÖRGÜTTENİZ’
“Biz bu öğrencilerin daha önce TEKEL işçilerinin eylemlerine katıldıklarının, parasız eğitim, parasız sağlık eylemleri yaptıklarının, nehirlerimizin, sularımızın sermayeye peşkeş çekilmesine karşı çıktıklarının, yaz aylarından tatillerini yoksul mahallelerde çocuklara eğitim verdiklerinin tanığıyız. Çocukların arkasında örgüt arıyorsanız, bizler de aynı örgütteniz. Öğrencilerin parasız eğitim ve özgür üniversite taleplerini yıkıcılık olarak görüyorsanız bizlerde bu taleplerin savunucusuyuz. Elinizi çocuklarımızın ve üniversitelerimizin üzerinden çekin.”
Şair Ahmet Telli, gençliğin demokratik haklarını kullanarak 12 Eylül diktatörlüğünün yaydığı kirli ve baskıcı havayı dağıttığına dikkat çekti. Gençliğin sorgulayan, eleştiren karşı duran soluğunun 12 Eylül’le hesaplaşacak asıl güç olduğunu söyleyen Telli, “Bu sesi boğmak isteyenlere karşı hep gençliğin yanında olacağız” dedi.
Açıklamanın ardından, öğrencilere yönelik hakaret içeren ve asılsız suçlama ve ifadeler dolayısıyla suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.