Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısını protesto eden gençlik örgütleri, 'savaşa hayır' çağrısı yaptı. Gençlik örgütü adına yapılan açıklamada, "Hem ABD’nin NATO eliyle sürdürdüğü genişleme politikasına hem de Rusya saldırganlığına aynı anda karşı çıkıyoruz" denildi.

Gençlik acil barış istiyor

Sol Genç, Emek Gençliği ve Türkiye Komünist Gençliği Beşiktaş'ta "Emperyalistlerin savaşına dur" eylemi düzenledi. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısını protesto eden gençler, "Savaşa hayır" çağrısı yaptı. Emperyalist savaşa dur de” pankartı açan gençler, "Geleceğimizi emperyalist savaşlara teslim etmeyeceğiz, "NATO'dan çıkılsın üstler kapatılsın", "Gençlik barışın saflarında" dövizleri taşıdı.

Gençlik örgütü adına açıklamayı okuyan Zehra Özöcal, "NATO’nun siyasi operasyonları, darbe tezgahları, Rus ayrılıkçı hareketlerin Putin yönetimi, Nazi çetelerinin ABD tarafından finanse edilmesi gibi gerilimlerle süren Rusya ve Ukrayna arasındaki siyasi çatışma, Rusya’nın Ukrayna topraklarını işgal etmesiyle yeni bir boyut kazandı. Bu savaş, enerji şirketlerinin, silah tekellerinin, savaş örgütlerinin, tekelci kapitalistlerin savaşıdır, emperyalist barbarlık savaşıdır" ifadeleri kullanıldı.

sol-genc-genclik-acil-baris-istiyor-986459-1.

'ABD’NİN GENİŞLEME POLİTİKASINA DA RUSYA SALDIRGANLIĞINA DA KARŞIYIZ'

Emekçiler ve gençlik barışta ısrar etmesi gerektiğini söyleyen Özöcal "İki taraftan birini tercih etmek zorunda değiliz! Bir yanda dünyanın enerji ve doğalgaz tekeli, yayılmacılığına, sermayesine ve askeri gücüne güvenen Rusya; şoven, göçmen ve sosyalizm düşmanı Putin yönetimi var. Arka bahçesi olarak gördüğü coğrafyalardaki hükümetlerden tam bir biat beklerken Karadeniz’in kuzeyinde ve Kafkasya’da yüz binlerce insanın yaşamını, Rus oligarklarının kâr hırsıyla tehdit ediyor. Taraf tutma yarışına girenler, kapitalist-emperyalist kavganın yıkıcılığını es geçiyorlar. Biz, Rusya-Ukrayna Savaşı karşısında hem ABD’nin NATO eliyle sürdürdüğü genişleme politikasına hem de Rusya saldırganlığına aynı anda karşı çıkıyoruz. Kapitalist-emperyalist politikalar ile mücadele etmeyi bir kenara bırakamayız, açıkça ve cesaretle barışı savunuyoruz" diye konuştu.

sol-genc-genclik-acil-baris-istiyor-986458-1.

Özöcal son olarak şu talepleri sıraladı:

- Rusya, işgal ettiği topraklardan çekilmeli, tüm yabancı güçler Ukrayna’dan elini çekmeli, Ukrayna’nın geleceğine Ukrayna emekçileri karar vermelidir.
- ABD ve NATO, doğuya doğru genişleme politikasına son vermeli, ülkelerin iç işlerine müdahale etmeye yönelik siyasi operasyonları durdurmalı, Ukrayna’da faşist örgütlerin finanse edilmesi gibi kışkırtmalardan vazgeçmelidir.
- Türkiye, savaşa ortak olmamalı, emperyalist savaş örgütü NATO’dan derhal çıkmalı, NATO’nun ülkemizdeki tüm askeri üslerine el konulmalıdır.

Açıklama, "İşgalci Rusya Ukrayna'dan defol", "Katil NATO Ukrayna’dan defol" sloganları ile son buldu.