Karadeniz’de yaşanan krizde ABD’nin gemi hamlesine karşı gençlik sokağa çıktı. Gençlik adına basın açıklamasını okuyan Akkaya, “Deniz’lerin 6. Filo’yu denize döktüğü yerden sesleniyoruz. Emperyalizme karşı verdiğimiz bu mücadelede biz kazanacağız” dedi.

Gençlik emperyalizme karşı yine ayakta!

HABER MERKEZİ

Rusya- Ukrayna krizini fırsat bilen ABD’nin Karadeniz’e savaş gemisi göndermesine tepki gösteren gençlik örgütleri sokağa çıktı. “Emperyalizme karşı gençlik var” diyen gençler, eylem ve basın açıklaması düzenledi.

Rusya-Ukrayna krizini fırsat bilen ABD ve NATO gözünü Karadeniz’e çevirdi. ABD, 2 savaş gemisini Boğazlar’dan Karadeniz’e geçirmek için Ankara’ya bildirimde bulundu. Gemilerin 4 Mayıs’a kadar Karadeniz’de kalacağı açıklanırken ABD’nin hiçbir yerde halklara nefes aldırmadığını belirten SOL Genç, Fikir Kulüpleri Federasyonu, Devrimci İşçi Partisi, Devrimci Gençlik Dernekleri ve Türkiye Komünist Hareketi Gençliği üyeleri Beşiktaş Dolmabahçe’de eylem yaptı. Gençler adına basın açıklamasını okuyan Doğukan Akkaya, “ABD eli kanlı askerleriyle, işkenceyle ve katliamla malul ‘özgürlük götürme’ anlayışıyla, yeni seçilmiş sözde özgürlükçü başkanı ve barışçı hükümetiyle; bir kez daha bir bölgenin üzerine ‘bela’ kusmaya hazırlanıyor” dedi.

“Donbass bölgesinde yaşanan çatışmalar, Rusya ile Ukrayna arasındaki askeri gerginlik ve ABD’nin saldırgan hamlesi sonucunda bölge halkları, yeni bir çatışmanın içine düşme tehlikesiyle karşı karşıya” denilen açıklamada, “Bölgedeki hegemonya mücadelesi halklar için bir yıkım sürecinde dönüşme potansiyeli taşıyor. Rekabet, gerilim ve çatışmaların kaynağında uluslararası tekellerin çıkarları bulunuyor. Bu çıkarlar kimi noktalarda çatışmalar da üretiyor. Yeni düzen arayışı saflaşmalar, gerilim ve çatışmalar eşliğinde yaşanıyor” ifadeleri kullanıldı.

İKTİDAR ÇANAK TUTUYOR

ABD gemilerinin işbirlikçi iktidar sayesinde Boğazlar’ı kullanarak ilerlediğine dikkat çekilen açıklamada, “AKP bir yandan kanal projesi ile doğal kaynakların yağmalanmasına hız verme kararlılığını ilan ederken bir yandan da Karadeniz’de yıllardır barışın en önemli güvencelerinden birisi olan Montrö Sözleşmesi’ni emperyalizmin çıkarları için yeniden tartışmaya açıyor” ifadelerine yer verildi.

GENÇLİK KAZANACAK

ABD’nin bir ülkeye sömürü, yoksulluk ve savaş dışında hiçbir şey götürmediği belirtilen açıklamada şöyle dendi: “ABD barışın ve özgürlüğün en büyük düşmanıdır. Emperyalizmin Irak’a, Afganistan’a, Suriye’ye, Yemen’e ve Yugoslavya’ya yönelik saldırıları sonucunda katledilen milyonlar ABD’nin bölge halkları açısından ne demek olduğunu en net biçimde göstermektedir. Biz de bu ülkenin anti emperyalist gençleri olarak bu görevi yerine getirmekte kararlıyız. Bizim emperyalizmle derdimiz sadece iki geminin geçişinden ibaret değildir. Emperyalizm tekeller ve savaş demektir, emperyalizm sömürü ve yoksulluk demektir, emperyalizm ırkçılık ve gericilik demektir, emperyalizm polis copu ve ABD üssü demektir, emperyalizm doğa ve kent yağması demektir. Bu ülkenin gençliği emperyalizme karşı her zaman bağımsızlığı savunmuş ve dünya halklarının barış içinde ve kardeşçe yaşaması için emperyalizme karşı mücadele etmiştir. Buradan, Denizlerin 6. Filoyu denize döktüğü yerden bir kez daha ilan ediyoruz: Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı verdiğimiz bu mücadelede kazanan biz olacağız.” Haber Merkezi