Gençlik Merkezi'nde 'şortla gelme' baskısına uğrayan kadın BirGün'e konuştu

DİLAN ESEN

Kocaeli Gebze Gençlik Merkezi’ne ders çalışmaya giden 20 yaşındaki M.U. adlı genç bir kadına kıyafeti nedeniyle “Bir daha böyle gelme” denildi. Yaşadıklarını Twitter hesabından paylaşan M.U., BirGün’e konuştu.

Ders çalışmak için Gebze Gençlik Merkezi’ni n kütüphanesini kullandığını aktaran M.U., yaşadıklarını şöyle anlattı: “Merkezin çalışanları bana kıyafetimden yurt müdürünün rahatsız olduğunu ve bir daha böyle gelmemem gerektiğini söylediler. Pantolon giyenle aramda ne fark olduğunu sordum. Bana, ‘Hatların belli oluyor ve uygun değil. Burası Spor Bakanlığı’na bağlı, hoş olmuyor. İnsanların bakışları değişiyor bir daha böyle gelme’ dediler. Daha önce de bu tarz olaylar yaşamışlar.”

FİKİRLERİ BENİ İLGİLENDİRMİYOR

Şortunu giyip tekrar merkezin kütüphanesine gideceğini vurgulayan M.U., “Bir haber de müdür beyle görüşülmüş ve kendisi ‘Arkadaş dikkat çekici şortla 3 gün üst üste geldi dikkat etmesi gerekiyor. Değerlerimize sahip çıkmalıyız’ demiş. Bir daha gittiğimde yine şort giyeceğim. Onların fikirleri beni ilgilendirmiyor” diye konuştu.

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

Olaya ilişkin ulaştığımız Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan ise genç kadını, güvenlik görevlisi ve edebiyat öğretmeni olan 2 çalışanın uyardığını söyledi. Kendisinin yaşananlardan haberi olmadığını öne süren Turan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kocaeli Valiliği’nin konuyla ilgili gerekli incelemeyi başlattığını belirtti.