Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, üniversite öğrencilerine verilen öğrenim kredilerine faiz uygulanmayacak olmasını ‘devrim’ olarak niteledi.

Gençlik ve Spor Bakanı: Artık gençlerimiz ne aldılarsa onu ödüyorlar, bu bir devrim
Fotoğraf: DHA

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, öğrenim kredilerinin geri ödemelerinde faiz uygulanmamasına ilişkin karara dair, “Artık gençlerimiz ne aldılarsa onu ödüyorlar. Hiçbir fark olmaksızın, hiçbir ilave olmaksızın. Bu devrimdir” diye konuştu.

Kasapoğlu, Uşak’ta düzenlenen Gençlik ve Spor Yatırımları Toplu Açılışı ve Uşak Çocuk Kent Projesi Temel Atma Töreni'nde 8 milyon 296 bin üniversite öğrencine karşılık 850 bin yurt kapasitesi ile övünerek, "Biz başkaları gibi bu işin istismarında değiliz. Biz gençlerimizin barınmasıyla, beslenmesiyle her alandaki ihtiyaçlarının desteklenmesiyle onların yanında olarak, onlara karamsarlığı değil umudu aşılayarak, onlarla birlikte sevgiyi, heyecanı, mutluluğu büyüterek yarınlara yürüyoruz. 850 bin yurt kapasitesi, dünyanın en gelişmiş ülkelerine, en güçlü şekilde fark atarak ortaya konan bir gençlik devriminin sonucudur” ifadelerini kullandı.

Kasapoğlu sözlerine öğrenim kredilerinin geri ödemelerinde herhangi bir faiz uygulanmayacak olmasına ilişkin ise “Artık gençlerimiz ne aldılarsa onu ödüyorlar. Hiçbir fark olmaksızın, hiçbir ilave olmaksızın. Bu devrimdir. Bu, genç odaklı siyasetin Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük adımlarından bir tanesidir. 27 milyar liralık yükün gençlerimizin, onların kıymetli ailelerinin omzundan alınmasıdır. Bu yıl yine kredi ve burs başvurularımızı başlattık. En kapsamlı, en objektif şekilde hiç insan eli değmeden, 12 farklı kurum, kuruluşun doğrulamasıyla birlikte bu başvuruları da neticelendireceğiz” şeklinde konuştu.

(DHA)