Volkan H. hakkında seks işçisi trans kadın Hande Buse Şeker’i "kasten öldürmek"ten açılan davanın dördüncü duruşması 13 Ocak Salı günü İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

'Genel ahlak' gerekçesiyle kapalı görülen Hande Şeker cinayeti davası için avukatlardan çağrı

İzmir’de 1 yıl önce polis Volkan Hicret tarafından öldürülen Hande Buse Şeker’in avukatları ‘genel ahlak’ gerekçesi ile duruşmaya getirilen kapalılık kararının kaldırılmasını istedi.

T24'ün haberine göre; İzmir’in Alsancak semtinde yaşayan trans kadın Hande Buse Şeker, 9 Ocak 2019’da evine gelen Volkan Hicret isimli polisin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitirmiş, polis Şeker’in arkadaşı Nil’i de yaralamıştı.

Tutuklanan Hicret’in yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 13 Ocak’ta yapılacak.

Hande Buse Şeker’in avukatları, duruşma öncesi açıklama yaparak davadaki kapalılık kararının kaldırılmasını talep etti.

Avukatlar ayrıca herkesi, 9 Ocak saat 20.00 – 21:00 saatleri arasında sosyal medya üzerinden #HandeŞekerİçinAdalet hashtag kampanyasına çağırdı.

Avukatların açıklamasında kapalılık kararının “…iddialar, savunmalar, beyanlar, cinselliğe ilişkin görüntüler, sanığın mesleği göz önüne alınarak genel ahlakın ve kamu güvenliğinin kesin olarak gerekli kıldığı hal kapsamında olduğu” gerekçesiyle alındığı belirtildi.

Yapılan açıklama şöyle:

genel-ahlak-gerekcesiyle-kapali-gorulen-hande-seker-cinayeti-davasi-icin-avukatlardan-cagri-672495-1.

Ne olmuştu?

Basına yansıyan bilgilere göre, 9 Ocak 2019'da İzmir'in Konak ilçesinde bir apartman dairesinde çıkan kavgada, polis memuru Volkan H.'nin tabancasından çıkan kurşunlarla trans Hande Şeker öldü, trans Y.A ve A.T.K isimli iki kişiyi de yaralandı.

Yürütülen soruşturma neticesinde, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı bir iddianame hazırladı.
İddianamede; olay günü İzmir Emniyet Müdürlüğü Yunuslar Motorize Tim Amirliğinde görevli polis memuru Volkan H.’nin, arkadaşı ve aynı zamanda dosyada mağdur sıfatıyla yer alan A.T. ile buluştuğu ve birlikte alkol aldıktan sonra sabah 6 sularında Alsancak’a geldikleri, bu sırada orada olan Hande Buse Şeker ve arkadaşı Ateş ile karşılaştıkları ve müşteri olmak üzere bir pazarlık yaptıkları belirtiliyor.

Bunun ardından Hande Buse Şeker ve arkadaşı Ateş’in şüphelinin arabasına binerek, Hande Buse Şeker ile Ateş’in birlikte yaşadıkları eve gittikleri, bu esnada evde Hande’nin arkadaşı Y.’nin ve M.’nin de olduğu bilgisi yer alıyor.

İddianamenin devamında; Hande Buse ve arkadaşı Ateş’in parayı peşin istemeleri üzerine çıkan tartışmada, şüpheli Volkan H. polis olduğunu ve peşin ödeme yapmayacağını söyleyerek, Hande Buse’yi soyunmaya zorladığı, Hande Buse’nin küfür ederek soyunmayı reddetmesi üzerine Volkan H.’nin silahla bu esnada yatağın üzerinde bulunan Şeker’e seri şekilde ateş açtığı aktarılıyor.

Volkan H.’nin Hande Buse Şeker’e ateş açtığı sırada tartışmayı duyan şüphelinin arkadaşı A.T.’nin odaya girdiği, Şeker’in odadan çıkarak salonda bulunan arkadaşı Y.’nin arkasına saklanmaya çalıştığı, şüpheli Volkan H.'nin Şeker’in arkasından salona girerek ateş etmeye devam ettiği ve bu ateş sonucunda failin arkadaşı A.T’nin ve Hande Buse Şeker’in arkadaşı Y.’nin hayati tehlike geçirmeyecek ve basit basit bir tıbbi müdahale ile iyileşmeyecek şekilde yaralandıkları belirtiliyor.

Silahlı saldırının devamında A.T.’nin olay yerinden ayrıldığı, Hande Buse Şeker ve arkadaşı Y.’nin, Volkan H.’ye kendilerini bırakmaları için yalvardıkları ancak Volkan H.’nin tekrar iki üç el daha ateş ederek Hande Buse’yi öldürdüğü, bunun ardından Hande Buse’nin arkadaşı Y.’ye cinsel saldırıda bulunduğu ve sonrasında gitmesine izin verdiği yer alıyor. Son olarak şüpheli Volkan H.’nin Hande Buse Şeker’in cansız bedenini tekme ve yumruk atarak darp ettiği ve yine ardından cinsel saldırı suçu işlediği belirtiliyor.

İddianamede, 9 Ocak 2019 tarihinden bu yana tutuklu bulunan V.H.’nin olası kastla silahla yaralama, kasten öldürme, konutta silahla yağma, kişinin hatırasına hakaret ve nitelikli cinsel saldırı suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi.
İddianame, İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Dava geçmişi

Davanınilk duruşması 21 Haziran 2019'da İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

ilk duruşmada kapalılık kararı verilen dosyanın, 13 Eylül 2019'da görülen ikinci duruşmasında olay yeri görüntüleri incelendi. Sanığın savunması ve tanık beyanı alındı.

Mahkemenin kapalılık kararı verme gerekçesinin savunma alınması ve olay yeri videolarının izlenmesi ile ortadan kalktığını düşünen avukatlar kapalılık kararının kaldırılması talebinde bulundu ancak talep reddedildi.

18 Kasım'daki üçüncü duruşmada dava dosyadaki eksik hususların tamamlanması ve görüntülerin bilirkişi tarafından incelenmesine karar verildi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.