Genel Başkan Yardımcıları buluşacak

BirGün ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu arasında gerçekleşen görüşmenin ardından şimdi de Genel Başkan Yardımcıları bir araya gelme kararı aldı.

Genel Başkanların talimatı sonucu hafta içi buluşma kararı alan genel başkan yardımcıları, 28 Şubat’taki görüşmeyi planlayacak. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışması için üç ayda 11 toplantı yapan altı muhalefet partisinin genel başkan yardımcısı, bu kez liderlerin ortak açıklamasını planlamak üzere bir araya gelecek. Hafta içi TBMM’de gerçekleştirilecek görüşmede, altı liderin kamuoyunun önüne çıkacağı mekan, davet edilecek kuruluşlar, açıklama sırası gibi detayları belirleyecek.

Genel Başkan Yardımcılarının telefonla yaptığı görüşmede, açıklamanın yapılacağı yerin gündeme geldiği öğrenildi. Bu görüşmede, 28 Şubat açıklamasının TBMM’de yapılması fikrinden vazgeçildi. Meclis’te bir araya gelişin sembolik öneme sahip olduğunu ifade eden muhalefet partilerinin yöneticilerinin, yaşanabilecek teknik aksaklıkların önüne geçmek için buluşmanın bir otelde yapılması eğiliminde oldukları öğrenildi.

DAVUTOĞLU’NA ÇİFTE RET

Altı parti lideri arasındaki görüşmeden ayrıntılar da kamuoyunun gündemine gelmeye devam ediyor. Görüşmede ittifaka ilişkin bir biri ardına önerilerde bulunan Ahmet Davutoğlu’nun her seferinde reddedildiği öğrenildi. Bu önerilerden ilki, “koalisyon protokolü” imzalatılma önerisi oldu. Bu öneri, ‘‘erken’’ olduğu gerekçesiyle reddedildi. Davutoğlu’nun “Millet İttifakı’nın ismi değişsin” önerisine ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun görüşünü açıklamadığı ancak DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan dışındaki tüm liderlerin karşı çıktığı bildirildi.