Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırının ardından Genel Merkeze akın eden yurttaşlar, “Başkana kalkan eller kırılsın” “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” “Soylu istifa” sloganları atarken saldırıdan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP lideri Devlet Bahçeli olmak üzere kutuplaştırıcı söylemlerde bulunan siyasiler sorumlu tutuldu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Genel Merkez binasına geleceği henüz açıklanmadan önce buraya gelmeye başlayan binlerce yurttaş, İçişleri […]

Genel Merkez’de tepkiler Soylu’ya

Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırının ardından Genel Merkeze akın eden yurttaşlar, “Başkana kalkan eller kırılsın” “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” “Soylu istifa” sloganları atarken saldırıdan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP lideri Devlet Bahçeli olmak üzere kutuplaştırıcı söylemlerde bulunan siyasiler sorumlu tutuldu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Genel Merkez binasına geleceği henüz açıklanmadan önce buraya gelmeye başlayan binlerce yurttaş, İçişleri Bakanı Soylu’nun, “CHP’li il başkanlarını şehit cenazelerinde protokole almayan” sözlerinin saldırı için zemin hazırladığı görüşünde. CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıların Cumhur İttifakı’nın, Millet İttifakı üyelerini “vatan haini” olarak göstermesinden kaynaklandığını ifade eden yurttaşlar, saldırıların devam edebileceği endişesini yaşadıklarını iletti.

Zırhlı araçla Çubuk’tan çıkan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara yolunda geçtiği makam aracı ile Genel Merkez binasına girdi. CHP liderine, Çubuk’ta bir arada oldukları TBMM Başkanvekili Levent Gök, milletvekilleri Murat Emir ve Yıldırım Kaya ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve çok sayıda partili eşlik etti. Genel Merkez binasına büyük bir Türk bayrağı da asılırken buraya Kılıçdaroğlu’nun eşi ve oğlu da geldi.

HALKIN UMUDU SLOGANLARI

Kılıçdaroğlu’nun parti binasına gelmesi ile eski ve yeni çok sayıda milletvekili ve parti yöneticisi de buraya gelerek CHP liderini yalnız bırakmadı. Kılıçdaroğlu’nun Genel Merkez binası önünde yaptığı açıklama mini bir mitinge dönüştü. Yurttaşlar, Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini, “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganı ile iletti.

İKTİDARIN TEZGÂHI

CHP Genel Merkezi’nde konuştuğumuz 24’üncü Dönem Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, saldırıyı gerçekleştiren grupla İçişleri Bakanı Soylu’nun bağlantısının bulunabileceğine dikkati çekti. Aygün, “Aylar önce Soylu, ‘CHP’lileri şehit cenazelerinden kovun’ demişti. Çubuklu halk, saldırıyı yapanların üç otobüs ile şehir dışından geldiğini söyledi. Çok açık ki siyasi iktidarın tezgahladığı bir provokasyon ile karşı karşıyayız” dedi.