Genel Müdür yolsuzluktan mı görevden alındı?

BirGün/ANKARA

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü eski müdürü Murat Salim Tokaç’ın görevden alınmasının arkasında, ses sistemi kiralama işinde yaşanan usulsüzlük olduğu iddia edildi.

İddiaya göre, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün Bursa konserine kadar yapılan beş konser için 120 bin TL’ye kiraladığı ses sistemleri, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nca yalnızca 18 bin TL’ye kiralandı. Bu yolla kamu, konser başına 102 bin TL zarara uğratıldı.

SORUŞTURMA AÇTINIZ MI?

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Genel Müdür yolsuzluk nedeniyle mi görevden alındı?” diye sordu. CHP’li İlgezdi, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen son altı konserdeki ses sistemi kiralama fiyatlarının soru işaretlerine neden olduğunu belirterek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle şunları sordu:

• Genel Müdür neden görevden alınmıştır?
• Genel Müdürün görevde olduğu dönemle ilgili olarak bir soruşturma açılmış mıdır?
• Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün düzenlediği Bursa konserinde ses sistemi kirası için ne kadar ödenmiştir? Hangi firmadan kiralanmıştır?
• Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün düzenlediği Antalya konserinde ses sistemi hangi firmadan kiralanmıştır? Kira için ne kadar ödenmiştir?
• Antalya konserinde ses sistemi kiralanan firmadan başka hangi konserler için hizmet alımı yapılmıştır? Konser başına ne ödeme yapılmıştır?
• Genel Müdürün görev süresince Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü hangi tarihlerde hangi konserleri düzenlemiştir? Bu konserlerdeki ses sistemi kira fiyatları ne kadardır?”