Belçika Genk şehrinin Türkiye kökenli eski Belediye Başkan Yardımcısı, 'Genk ve Hasselt hastanelerinde yatan koronavirüs hastalarının yarısı Türk' dedi

'Genk ve Hasselt hastanelerinde yatan koronavirüs hastalarının yarısı Türk'

Belçika’nın Genk şehrinin eski Belediye Başkan Yardımcısı Ali Çağlar sosyal medyadaki paylaşımında Genk ve Hasselt şehirlerindeki hastanelerde yatan koronavirüs (Covid-19) hastalarının neredeyse yarısının Türkiyeli olduğunu söyledi.

Eski Belediye Başkan Yardımcısı, sosyal medyadan yayınladığı video ile Belçika'da yaşayan Türkiye vatandaşlarına yetkililerin ikazlarını dinlemeleri uyarısında bulundu.

Çağlar sosyal medya hesabından yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Hastanede bulunan hastaların yaklaşık % 50'si Türklerden oluşmaktadır. Bu bölgede Türkler genel nüfusun %10-20'si. Demek ki bizim Türk insanımız alınan önlemlere yeteri kadar dikkat etmiyor. Bu önlemlere lütfen dikkat edin."

GENK ŞEHRİ

Genk, Flaman bölgesinin en önemli sanayi kentlerinden birisidir. 66.227 nüfuslu bu şehirde yasayanların %54 unu yabancı kökenliler oluşturuyor. 85 farklı/yabancı kökenli ulusun birlikte yaşadığı bölgedeki yabancı kökenli toplulukların büyük çoğunluğunu İtalyalılar, Türkiyeliler ve Yunanistanlılar oluşturuyor. Türkiyelilerin önemli bir bölümü 1964'te Belçika ile Türkiye arasında imzalanan misafir işçi anlaşması sonrası kömür madenlerinde çalışmak için gelenler.