ABD’de George Floyd’u öldüren polis Derek Chauvin’in 29 Mart’ta görülecek duruşmasının jüri üyeleri belli oldu. 9 kadın ve 5 erkekten oluşan oluşan jürinin, "8'inin beyaz, 4'ünün siyah ve 2'sinin çok ırklı olduğu" açıklandı. Jürinin ise yaş aralığı ise 20-60.

George Floyd davasının jüri üyeleri belli oldu

DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de diziyle George Floyd’u öldüren polis Derek Chauvin’in 29 Mart’ta görülecek duruşmasında jüri üyeleri belli oldu.

Davanın avukat ve yargıçları jüri üyelerini belirlemek için 100’den fazla kişiyle görüştü.

ABD medyasından aktarılan bilgiye göre, jüri heyeti 9 kadın ve 5 erkek üyeden oluşuyor. Ayrıca seçilen 13 jürinin 8’inin beyaz, 4’ünün siyahi, 2’sinin ise çok ırklı olmasının yanı sıra yaş aralıkları da 20-60 arası olduğu bildirildi.

George Floyd’u öldüren polis Derek Chauvin’in, Hennepin Bölge Mahkemesi Hakimi Peter Cahill tarafından 22 Ekim 2020’de 3’üncü derece cinayetle yargılanacağı açıklanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Siyah Amerikalı 46 yaşındaki Floyd, 25 Mayıs 2020'de dolandırıcılık şüphesiyle Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde gözaltına alındığı sırada, 44 yaşındaki polis memuru Derek Chauvin'in yaklaşık 9 dakika boyunca diziyle boynuna bastırması nedeniyle dakikalarca nefessiz kalmıştı.

Yerdeyken uzun süre "Nefes alamıyorum" diye bağıran Floyd, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, olayla ilgili görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.