ABD'de polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren George Floyd için adalet talebiyle ülke çapında protestolar düzenlenirken, 16 eyaletteki 25 şehirde gösterilerin kontrolden çıkması nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi

George Floyd protestoları devam ediyor: 16 eyaletteki 25 şehirde sokağa çıkma yasağı

ABD'de George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar bugün de devam ediyor.

ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd'un hayatını kaybetmesi üzerine New York’tan Los Angeles’a ülkedeki birçok şehirde cumartesi gecesi de protesto gösterileri devam etti.

Salı gününden beri ülke genelinde süren Floyd protestolarında, göstericilerle polis karşı karşıya geldi, çatışmalarda polis araçları yakılırken, onlarca kişi gözaltına alındı.

Protestolarda göstericiler "siyahların hayatı değerlidir", "beni vurma" ve "nefes alamıyorum" şeklinde sloganları atarken, polis şiddetini kınayan pankartlar taşıdılar.

Cumartesi akşamı ülkedeki en az 8 eyalette, destek için Ulusal Muhafız birliklerinin göreve çağrıldığı belirtilirken 16 eyaletteki 25 şehirde gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

16 EYALETTEKİ 25 ŞEHİRDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDiLDi

CNN'in haberine göre, protestolar nedeniyle ABD'nin 16 eyaletindeki 25 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Söz konusu eyalet ve şehirler şöyle sıralandı:

♦ Kaliforniya (Beverly Hills, Los Angeles)

♦ Colorado (Denver)

♦ Florida (Miami)

♦ Georgia (Atlanta)

♦ Illinois (Chicago)

♦ Kentucky (Louisville)

♦ Minnesota (Minneapolis, St. Paul)

♦ New York (Rochester)

♦ Ohio (Cincinnati, Cleveland, Columbus, Dayton, Toledo)

♦ Oregon (Eugene, Portland)

♦ Pensilvanya (Philadelphia, Pittsburgh)

♦ Güney Karolina (Charleston, Columbia)

♦ Tennessee (Nashville)

♦ Utah (Salt Lake City)

♦ Washington (Seattle)

♦ Wisconsin (Milwaukee)

LOS ANGELES'TA GÖSTERİCİLER CADDELERİ KAPATTI

Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Los Angeles'lıların ifade özgürlüğünü ve şiddetten ya da vandalizmden korkmadan yaşama hakkını her zaman koruyacağız. Göstericilerin, güvenlik güçlerinin ve tüm Los Angeles sakinlerinin güvenliğini arttırmak için 20:00 ila 05:00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulayacağız" dedi.

CHICAGO'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Chicago Belediye Başkanı Lori Lightfoot, yerel saatle 21:00'dan itibaren şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

UTAH'DA ULUSAL MUHAFIZLAR GÖREVLENDİRİLDİ

Protestoların şiddetlendiği Utah eyaletinde ise Vali Gary Herbert, Ulusal Muhafızl​arı görevlendirirken, eyaletin başkenti Salt Lake City'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.