ABD'de beyaz polis memurunun boğarak öldürdüğü George Floyd'a destek gösterileri tüm dünyaya yayılırken, Türkiye'de AKP'ye yakın gazetelerin yazarlarından ırkçılara destek geldi

George Floyd'u öldüren polisi savunmak Sabah yazarlarına düştü

ABD'de George Floyd'un ırkçı polis memuru Derek Chauvin tarafından dakikalarca nefessiz bırakılarak boğulmasının ardından başlayan ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı protestolar, ülke geneline yayıldı. Dünyanın dört bir yanında da ırkçılık karşıtı protestolar büyüyerek sürüyor.

ABD'deki karmaşa nedeniyle zor günler yaşayan Trump'a Türkiye'den destek ise AKP'ye yakın Sabah gazetesinin yazarlarından geldi. Sabah gazetesi yazarları Melih Altnok ve Mehmet Barlas, bugünkü yazılarında ABD'deki ırkçılık karşıtı protestoların Trump'a karşı kurgulanmış bir kumpas olduğunu savundu.

Melih Altınok'un, ırkçı polis memurunun George Floyd'u 8 dakika 46 saniye boyunca nefessiz bırakarak öldürmesi hakkında "Polisler ve Floyd arasında arbede çıkıyor. Sonrası malum" yazması ise dikkat çekti.

Altınok'un ABD'de yaşananlar hakkında yazdıkları şöyle:

ABD, hatta dünya bir haftadır George Floyd isimli bir siyahın polis tarafından öldürülmesini konuşuyor.

Ülkede yağmaya ve kundaklamaya kadar varan protestolar yüzünden ordu sokağa inmiş durumda! ABD'de hızla büyüyen olayların yanı sıra Floyd protestoları ışık hızıyla dünyaya yayıldı.

(...)

Minneapolis'te bir pazar günü... Floyd, Cup Foods isimli marketten sigara alıyor. İçinde arkadaşlarının da olduğu otomobilin sürücü koltuğuna geçiyor. Daha sonra caddenin karşısındaki marketin çalışanları Floyd'un sahte para verdiğini fark edip aracının yanına geliyorlar. Sahte parasını alıp mallarını iade etmesini ve konunun kapanmasını istiyorlar. Sonuç alamayınca da durumu bildirmek için 4 dakika sonra polisi arıyorlar. Floyd'un kafasının iyi olduğunu 'kendini kontrol edebilecek bir halde olmadığını" belirtiyorlar.

Telsizlerine düşen "sigara almak için sahte 20 dolar kullanan bir adamın ihbarı" üzerine olay yerine polisler geliyor.

Polisler ve Floyd arasında arbede çıkıyor. Sonrası malum.

(...)

Sizi bilmem ama bu küreselci tayfanın top yekûn dahil olduğu her kampanya bende şüphe uyandırıyor.

Çünkü Floyd gibi "uçurum insanlarını", yoksulları, siyahları, Orta Doğuluları, Müslümanları ancak görülecek bir hesapları varsa "sembolleştirerek" kullandıklarını anlayacak kadar büyüdüm.

Aklıma, 90'larda da yine George Floyd gibi akılda kalan bir isme sahip olan Rodney King'in polis tarafından feci şekilde dövülmesi üzerine başlayan "Los Angeles olayları" geliyor...

Bakalım bu kez operasyonları istediği sonucu verecek mi?

BARLAS FETÖ'YE BAĞLADI

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas ise, Trump'ın protestoların arkasındaki güç olduğunu iddia ettiği Anrifa'nın PKK ile ilişkisi olduğunu öne sürdüğü yazısında konuyu FETÖ'ye bağladı.

Barlas'ın "Bakalım Trump da “Antifa” ile PKK arasındaki ilişkiyi görecek mi?" balşlıklı yazısında geçen bazı ifadeler:

"Trump'a asıl anlatılması gereken ise, Amerika'da işyerlerini yağmalamayı demokratik gösteri olarak sunanların arasında FETÖ müritlerinin de bulunduğunun hatırlatılmasıdır. Bu müritlerin Türkiye'deki uzantılarının 15 Temmuz 2016'da kentleri ateşe verip bombalara boğduğu ve sivil ölümlerine yol açtıkları da anlatılmalıdır. Bu arada Amerika'dan iki yağma haberi geldi. Bu yağmaların hedefinde Türkler olduğu için, FETÖ bağlantısı yolundaki kuşkumuzu alevlendirdi..."