George Floyd'un ailesi tarafından yaptırılan otopsisinde boğulma sonucu öldüğü belirlenirken cenazesinin 9 Haziran’da Houston’da yapılacağı açıklandı

George Floyd'un boğularak öldüğü otopsi raporuyla kesinlik kazandı

ABD’de polis tarafından öldürülen siyah Amerikalı George Floyd’un ailesi tarafından adli patoloji uzmanına yaptırılan otopsi sonucu açıklandı. Floyd'un ölüm nedeninin boğulma olduğu belirtildi.

Otopsi raporunda Floyd'un ölümüne, "boynuna ve sırtına yapılan baskı sonucu nefesinin kesilmesinin neden olduğu" ve bunun cinayet olduğu savunuldu.

Geçen hafta Floyd'un öldürüldüğü bölgeye bağlı adli tıp biriminin yaptığı resmi otopsi sonucunda, 46 yaşındaki siyah Amerikalının ölümünde, "polis tarafından sıkıştırılmış olmasının yanında, devam eden sağlık sorunlarının da" toplu etkisi olduğu iddia edilmişti.

Ailenin isteği ile otopsi sürecine katılan adli patoloji uzmanı Dr. Michael Baden, devam eden bir kalp sorununun Floyd'un ölümünde etkili olmadığı sonucuna varıldığını savundu.

CENAZE TÖRENİ 9 HAZİRAN'DA YAPILACAK

George Floyd’un ailesinin avukatı Benjamin Crump, Floyd’un cenazesinin 9 Haziran’da ailenin yaşadığı Teksas eyaletinin Houston şehrinde yapılacağını açıkladı.

Benjamin Crump, Perşembe günü George Floyd’un yaşadığı Minneapolis’te ve Cumartesi günü doğduğu Kuzey Carolina’da anma töreni yapılacağını söyledi.

Minnesota Valisi Tim Walz, yaptığı açıklamada Floyd’ için anma töreninin 4 Haziran günü yapılacağını duyurdu. Vali Walz, "Hem Minneapolis şehri hem de Minnesota eyaleti ve bütün ulusumuz için gözümüzün önünde son verilmiş bir hayatı onurlandırmak için önemli bir tören olacak" dedi.

Floyd’un cenaze töreni, mahkeme, psikolojik destek masrafları ve çocuklarının eğitimi için açılan bağış kampanyasında şimdiye kadar 7,6 milyon dolar toplandı.

Kaynak: BBC Türkçe, İHA