ABD'de polis tarafından öldürülen George Floyd'un kızı Gianna "Babam dünyayı değiştirdi" dedi. Sosyal medyada gündem olan görüntülerde Gianna, eski NBA oyuncusu Stephen Jackson’ın omuzlarında görülüyor

George Floyd'un kızı Gianna: Babam dünyayı değiştirdi

ABD'de ırkçı polisin öldürdüğü Georg Floyd'un altı yaşındaki kızı Gianna’nın 'Babam dünyayı değiştirdi' derken çekilen görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

Görüntülerde Gianna, babasının yakın arkadaşı olan eski NBA oyuncusu Stephen Jackson’ın omuzlarında görülüyor ve “Babam dünyayı değiştirdi” ifadelerini kullanıyor.

Jackson’ın “Bu doğru Gigi. ‘Babam dünyayı değiştirdi’. Değişimin adı George Floyd. Herkes için sevgisi olanlara sevgiler” diyor.

JACKSON EYALET YÖNETİMİNE VE POLİSE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

George Floyd'un öldürülmesinin ardından, Floyd’un çok yakın arkadaşı olan eski NBA yıldızı Stephen Jackson, oldukça sert bir açıklama yaparak eyalet yönetimini ve polisleri eleştirmiş, eylemcilere ise destek vermişti.

Jackson yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bugün buradayım çünkü ikizim gibi olan Floyd’un karakterini yok edemezler. Polisler yanlış bir şey yaptıklarını bildiklerinde çoğu zaman bu yaptıklarını ört bas ederler. İşin arka planını anlatarak yedikleri haltı haklı çıkarmaya çalışırlar.

Ne zaman cinayet haklı çıkarabilir bir davranış oldu? Öldürülen siyah biri olduğunda. O adamın dizi benim kardeşimin boynunda, yüzündeki sırıtmayla onun canını alırken bana polisin korunmadığını söyleyemezsiniz. Doğru olan her neyse onun yanında duruyorum ve kardeşim için adalet istiyorum."

KARDEŞ GİBİ BÜYÜDÜLER

42 yaşındaki Jackson, 14 senelik NBA kariyerinde San Antonio Spurs ile 2003'te şampiyonluk yaşamıştı. Eski basketbolcu, Houston’da Floyd ile birlikte kardeş gibi büyümüştü.