ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti yüzünden hayatını kaybeden George Floyd'un ölümü üzerine yapılan protestolarda polis, eylemcilere biber gazı ile saldırdı

George Floyd'un öldürülmesini protesto edenlere polisten biber gazlı saldırı

ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti yüzünden hayatını kaybeden George Floyd'un ölümünü protesto eden yüzlerce göstericiye polis müdahale etti.

Yerel medyada yer alan haberlere ve sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre göstericiler, önceki gün Floyd'un hayatını kaybettiği yerin yakınında bulunan 3. bölge polis merkezinde akşam saatlerinde toplandı.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve birçok bölgeye giriş çıkışları kapattığı yerde bir araya gelen çoğunluğu siyah göstericiler, Floyd'un ölümüne neden olan polislerin cinayetle yargılanması yönünde sloganlar attı.

Bazı noktalarda göstericilerle yakın temasa giren polislerin göstericileri dağıtmak için yoğun şekilde göz yaşartıcı gaz kullandığı kameralara yansıdı.

Yerel televizyon kanallarına yansıyan son haberlerde olayların halen devam ettiğini aktarıldı.

george-floyd-un-oldurulmesini-protesto-edenlere-polisten-biber-gazli-saldiri-736770-1.

TRUMP: SORUŞTURMANIN HIZLANDIRILMASINI TALEP ETTİM

ABD Başkanı Donald Trump, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Adalet Bakanlığına, George Floyd adlı siyah yurttaşların gözaltı işlemi sırasında polis tarafından boğularak öldürülmesine ilişkin soruşturmayı hızlandırması için talimat verdiğini duyurdu.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Benim talebim çerçevesinde, FBI ve Adalet Bakanlığı, George Floyd'un üzücü ve trajik ölümüne ilişkin iyi bir soruşturma yürütüyor. Ben bu soruşturmanın hızlandırılmasını talep ettim." ifadesini kullandı.

Yerel güvenlik birimlerinin soruşturmada yaptığı işten dolayı da memnun olduğunu belirten Trump, "George'un ailesi ve arkadaşlarının acısını paylaşıyorum. Adalet yerini bulacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

george-floyd-un-oldurulmesini-protesto-edenlere-polisten-biber-gazli-saldiri-736771-1.

PELOSİ: BUNUN KARŞILIĞINDA ADALET OLMALI

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Minnesota eyaletinde polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden George Floyd'un ölümünün suç olduğunu belirtti.

ABD Kongresinde basın mensuplarına gündemi değerlendiren Pelosi, yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu belirtti ve "Bu bir trajedi, bu bir suç. Kalbinizi parçalayan bir olay. Çok üzücü. Bunun karşılığında adalet olmalı" ifadelerini kullandı.

george-floyd-un-oldurulmesini-protesto-edenlere-polisten-biber-gazli-saldiri-736772-1.

NE OLMUŞTU?

46 yaşındaki George Floyd, önceki akşam, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basmasından dolayı dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen yurttaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntüler, ülkede siyahlara yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve bir grup protestocu Floyd'un öldürüldüğü kavşakta toplanarak polis şiddetini protesto etmişti.

"Nefes alamıyorum", "Katil ırkçı Ku Klux Klan polisleri" yazılı dövizlerle polis merkezine yürümek isteyen protestoculara, polis göz yaşartıcı gazla saldırmıştı.