CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Ekonomide tehlike zillerinin çaldığını belirten Öztrak, “Ekonomik daralmayla birlikte hayatın pahalılığının artmasın slumpflasyon denen yeni bir sürece girdiğimizi gösteriyor” dedi. İşsizlik rakamlarının rekor seviyede olduğuna değinen Öztrak açıklamasında şu konulara yer verdi: “Bugün dolar 6 liraya dayandı, yine ikinci piyasadaki […]

Gerçek gündem milletin işi ve aşıdır

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Ekonomide tehlike zillerinin çaldığını belirten Öztrak, “Ekonomik daralmayla birlikte hayatın pahalılığının artmasın slumpflasyon denen yeni bir sürece girdiğimizi gösteriyor” dedi.

İşsizlik rakamlarının rekor seviyede olduğuna değinen Öztrak açıklamasında şu konulara yer verdi:

“Bugün dolar 6 liraya dayandı, yine ikinci piyasadaki kamu kağıtlarının faizlerine baktığımızda onlarda yüzde 20 civarında onların hepsinin bir maliyeti var. İş adamları ‘önümüzü göremiyoruz’ diyor. Çiftçi gübre atamadığını söylüyor.

Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYH) 2013’ün altında. Türkiye patinaj yapıyor, bırakın patinaj yapmayı araba geri geri kaymaya başlıyor.

Açıklanan paketin etkisi olmadı, bu paketin etki yapacağı. Toplumun tüm kesimlerin görüşü alınmadan çıkarılan bir paketti. Çok büyük bir güç hesaplandığı için kimse o paketi duymadı. Zamanlaması iyi yapılmamış bir paket. Türkiye güçlü ekonomiye çıkış sürecinde her gün bir yasa çıkarmıştı. Beklentileri kırmak lazım. Bu iktidara ekonomi politikaları konusunda güven yok. Adımlar atılmalı, bu adımları göremiyoruz. Başka şeylerle uğraşıyorlar.

Türkiye’nin gündemi boş tencere olmalı, artık ekilmeyen topraklarda yeniden üretimi yeniden ekimi nasıl yaparız bu olmalı. Türkiye’nin gündemi süt üretmek üzere beslenen ineklerin kesime verilmemesi olmalı, fabrikaların yeniden çalıştırılacağı olmalı. 8 milyon 300 bin işşizimiz var. İş arayan gencimizin 4’te biri iş bulamıyor. Bunlar hep kalıcı hasarlardır.”

***

‘Davutoğlu eleştiriye devam edecek’

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Erdoğan’a karşı hazırladığı manifesto niteliğindeki metnin yankıları sürüyor. Çevresindeki isimler, Davutoğlu’nun eleştirilerine devam edeceğini, sokakla da daha çok irtibat kuracağını öne sürdü. Öte yandan Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun Medipol Üniversitesi’nde katılacağı programın iptal edildiği ortaya çıktı.

Independent Türkçe’den Cihat Arpaçık, eski Başbakan Davutoğlu’nun çevresindeki isimlerle konuştu.

Sözkonusu haberde şu ifadeler yer aldı: “Davutoğlu’yla hareket eden siyasetçiler temkinli. Şahısları hedef alan bir görüntü çizmemeye özen gösteriyorlar. Bu nedenle isimlerinin şimdilik açık açık yazılmasını istemiyorlar. AKP’nin dar bir çerçevenin ve çıkar çevrelerinin partisi haline geldiğini düşünen siyasilerin ilk hedefleri AKP’nin ilk günkü çizgisine gelmesini sağlayarak partiyi kurtarmak.

Davutoğlu, seçim sürecinde Anadolu’daki konferanslarına ara vermişti. Seçimlerin sona ermesiyle birlikte bu konferanslara devam edecek.”