Redhack tarafından yayınlanan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın e-maillerini haberleştirdikleri için yargılanan 6 gazetecinin duruşması dün İstanbul 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Yargılanan tutuksuz gazeteciler Derya Okatan, Tunca Öğreten, Mahir Kanaat ve Eray Saygın’ın hazır bulunduğu duruşmaya, Metin Yoksu SEGBİS’le bağlandı. Yaşanan teknik arıza nedeniyle Ömer Çelik’in SEGBİS ile bağlantısı sağlanamadı. İlk söz alan […]

Gerçekleri yazmaya devam

Redhack tarafından yayınlanan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın e-maillerini haberleştirdikleri için yargılanan 6 gazetecinin duruşması dün İstanbul 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Yargılanan tutuksuz gazeteciler Derya Okatan, Tunca Öğreten, Mahir Kanaat ve Eray Saygın’ın hazır bulunduğu duruşmaya, Metin Yoksu SEGBİS’le bağlandı. Yaşanan teknik arıza nedeniyle Ömer Çelik’in SEGBİS ile bağlantısı sağlanamadı.

İlk söz alan Tunca Öğreten, “Gazetecilik faaliyetlerimden kaynaklı yargılanıyorum. Haksız yere bir yıl cezaevinde kaldım. Beraat edinceye kadar her duruşmaya geleceğim” dedi.

Mahir Kanat, gazetecilik faaliyetlerinden kaynaklı yargılandıklarını belirterek, dijital materyallerin verilmesini istedi. Derya Okatan da, yurtdışı yasağının kalkmasını ve vareste tutulmak istediğini söyledi.

Eray Saygın da, “İki yıl süren bir dava var dijital materyallerin bu sürede incelendiğini düşünüyorum. Geri verilmesini talep ediyorum” diyerek adli kontrol uygulamalarının kalkmasını istedi.

SEGBİS’le bağlanan Metin Yoksu da, yargılandıkları 2 yıl içinde mesleklerini yapmaya devam ettiklerini ifade ederek, “Gerçekleri yazmaktan vazgeçmedik. Yarında bu gerçekleri yazmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Mahkeme duruşmaya 24 Eylül’de devam edilmesine karar verdi.