"Geri döndürülemez tahribata yol açacak"

HABER MERKEZİ

Genel kurulda görüşülmeye başlanan Elektrik Piyasası Kanun Teklifi’ne karşı tepki sürüyor.

Elektrik Piyasası Kanunu adı altındaki “torba yasa” iktidarın “Ali Cengiz oyunları”nın bir devamıdır diyen Mersin Nükleer Karşıtı Platform dönem sözcüsü Aycan Özkan, “Komisyondan türlü dalavere ile meclise indirilen torba kanunun tüm maddeleri sermayeyi, tüm yandaş şirketlerini daha fazla korumak ve kollamak için hazırlanmıştır. Torba’da kamusal hiçbir yarar yoktur, doğanın geri dönülmez biçimde bozulmasına yol açacağı da kesindir” ifadelerini kullandı.

ŞİRKETLERİN LEHİNE

Bakanın kanunla ilgili ‘yatırımcı ve işletmecilerin lehine bir takım kolaylıklar getirmeye çalıştık’ sözünü hatırlatan Özkan, “Açıkça doğayı sermayeye peşkeş çekeceklerini söylüyorlar. Değişiklikleri destekleyecek tek bir bilimsel bilgi, rapor yoktur, çünkü bu düzenlemelerin tek amacı bir grup “yandaş”ı ve arkalarındaki uluslar üstü sermayeyi daha fazla zengin etmektir.Yıllardır ormanları, dereleri, kıyıları, tarım alanlarını yani tüm doğal ve kültürel varlıkları talan eden AKP ve küçük ortağının amaçları ülke ve yaşam değil sermayeye rant akıtmaktır” diyerek tepki gösterdi.

YASAYI GERİ ÇEKİN

Özkan, “Ülkenin pek çok yerinde halk sokaktadır, “rant ve sermayenin çıkarları uğruna daha fazla doğayı tahrip edemezsiniz” çığlıkları her yerden yükseliyor. Biz yaşamı savunanlar, işçiler, emekçiler, kadınlar, kentliler ve köylüler yeter artık diyoruz. Bu talanı durdurmaya kararlıyız, yasayı geri çekin” ifadelerini kullandı.