Bursaspor, Trabzon karşısında 2-0 geriye düştüğü karşılaşmayı Sercan, Necid (P), Sivok ve Serdar'ın golleriyle 4-2 kazandı

İlk yarıda hiç berabere kalmayarak, ilk beraberliğini 23. haftada alan Malatyaspor'un rekorunun peşine düşen Bursaspor, yeni evinde Trabzonspor'u ağırladı. Şampiyonluk kupasını İstanbul'un dışına çıkarmayı başaran iki takım da ilk yarıda hayal kırıklığı yaratmıştı.

Maça konuk ekip gollerle başladı. Musa Nizam ceza alanının dışı sol çaprazdan enfes bir vuruşla takımını öne geçirdi. Golün asistini yapan Erkan Zengin 5 dakika sonra da solda koşu yapan Aytaç'ı gördü. Genç futbolcunun sol çaprazdan vuruşunda Mert'ten dönen topu tamamlayan Cardozo oldu.

geri-donus-firtina-si-105407-1.

Erken gelen goller sonrası ne Bursa takımı ne de seyircisi havlu attı. Farkı bire indirmek için özellikle sağ kanattan tehlikeli ataklar geliştiren ev sahibinin inancını körükleyen golü 23. dakikada kullanılan serbest vuruşta topla son buluşan Sercan Kaya attı.

Golden sonra oyunun temposu yükseldi. Ev sahibi Sercan'ın sol kanattan taşıdığı toplarla iki kere skoru eşitlemeye yaklaştı ancak son vuruşlarda başarılı olamadı. Beraberlik sayısını getiren sol çaprazdan ceza sahasına girdiğinde M'bia'nın müdahalesiyle yerde kalan Sercan oldu. Penaltı vuruşunu kullanan Necid skoru 2-2 ye getirerek maçın yeniden başladığını ilan ediyordu.

Yeşil Beyazlılar ikinci yarıya da iştahlı başladı. Hakem Serkan Çınar yardımcılarıyla konuşup gol kararını iptal edene kadar öne geçme sevinci de yaşadılar. İptal edilen golün ardından konuk takım da kendine geldi. Artan tempo, karşılıklı top kayıpları, oyundan düşen orta sahalar, yakalanan pozisyonlara direnen kaleciler...

Son 20 dakikaya girerken oyunun temposu da düşmüştü ki Bursa'yı öne geçiren gol geldi. Yine bir serbest atış organizasyonuna son noktayı Sivok kafa vuruşuyla koyuyordu. Yeni stadında ilk resmi maçında 2-0 yenik durumdan skoru lehine çevirmeyi başaran Bursa kalan sürede oyunun temposunu da istediği gibi kontrol etti. Maçın sonucunu belirleyen gol köşe vuruşundan geldi. Önceki iki duran top golünde topu arkadaşlarına indirerek hanesine 2 asist yazan Serdar Aziz bu sefer topu ağlara gönderen isimdi.

Taraftarının ilgisi düşmezse ve Batalla da rotasyona girerse ligin ikinci yarısında başka bir Bursa izleyebiliriz. Trabzon'un ikinci yarıya kadro olarak da oyun olarak da zayıflayarak girdiği kesin. Bu mağlubiyet hem yeni teknik direktör hem de transfer konusuna hız kazandıracaktır.