İsrail polisinin Filistinlilere yönelik saldırıları devam ederken gerici Yeni Akit, sanatçıları hedef alan akıllara zarar bir 'haber' yaptı. Akit'in haberinde sanatçıların isimleri tek tek verilirken, sanatçılar için, "Söz konusu işgalci İsrail’in Mescid-i Aksa’daki zulmü olunca tamamı üç maymunu oynuyor" iddiasında bulunuldu.

Gerici Akit'ten akıllara zarar 'haber': Sanatçıları hedef gösterdi!

Gerici Yeni Akit, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırına karşı sanatçıları hedef gösterdi. Akit'in haberinde sanatçıların isimleri tek tek verilerek, İsrail'e tepki göstermedikleri iddia edildi.

İsrail polisinin Filistinlilere yönelik saldırıları devam ediyor.

İsrail polisi, 7 Mayıs akşamı Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere ses bombaları ve plastik mermiyle saldırmıştı.

Filistin Kızılayı, İsrail polisinin saldırısı nedeniyle 205 Filistinlinin yaralandığını açıklamıştı. İsrail polisinin Filistinlilere 8 Mayıs'taki müdahalesinde ise 90 kişi yaralanmış, Filistin Kızılayı yaralananlar arasında bir yaşında bebek ve çocukların da olduğunu bildirmişti. İsrail polisi, Mescid-i Aksa'dan çıkan Filistinlilere yine plastik mermi ve ses bombaları ile saldırarak, 10 kişiyi yaralamıştı. İsrail güçleri bugün de Mescid'i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere saldırdı.

SANATÇILARI HEDEF ALDI

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit 'gazetesi' ise İsrail polisinin Filistinlilere saldırısı üzerinden sanatçıları hedef gösterdi.

"Müzisyen, oyuncu, şair gibi kisveler altında milletten kazandığı paralarla lüks içinde yüzen ünlüler, ülkemizdeki her politik tartışmada mutlaka isimlerinden söz ettiriyor" denilen haberde, "Sanatçı bozuntuları; Gezi Parkı olaylarında kalkışmaya koşuyor, her seçim sürecinde koyun sürüsü gibi toplanıp, 'Tamam', 'Her şey çok güzel olacak' gibi kampanyalara katılıyor, Kazdağları ve İkizdere gibi Türkiye’nin huzurunu bozan her provokasyonda baş gösteriyor. Söz konusu işgalci İsrail’in Mescid-i Aksa’daki zulmü olunca tamamı üç maymunu oynuyor" ifadeleri kullanılarak sanatçılar hedef alındı.

Haberde, sanatçıların Gezi Parkı ve İkizdere direnişi gibi toplumsal olaylara destek vermesi hatırlatıldı.