Gerici Akit yazarı Fen Bilgisi kitaplarını hedef aldı

AKP'ye yakınlığıyla ve gerici haberleriyle bilinen Yeni Akit gazetesinin yazarı Erkan Kavaklı, bu kez de Fen Bilgisi kitaplarını hedef aldı.

Kavaklı, yazısında "Fen Bilimleri, fizik, kimya, biyoloji kitaplarında Allah’ın adı anılmıyor ama ilim; Allah’ı, ilmini, kudretini, sanatını, azametini, hâkimiyetini, saltanatını anlatıyor" ifadelerini kullandı.

Eleştirisi üzerine Fen Bilimleri kitabında bir ifadenin değiştirildiğini de iddia eden Kavaklı, bugün yayımlanan "Fen bilimleri ders kitapları Allah diyemese de ilim Allah’ı anlatıyor" başlıklı yazısında şunları 'kaleme aldı':

"Temmuz ayında fen bilimleri kitaplarındaki ateist bakış açısını yazmış, geçen hafta yeni kitaplarda hiçbir değişiklik olmadığını belirtmiştim. Yanılmışım.

Fen Bilimleri 6. sınıf kitabının 135. sayfasındaki 'Doğanın canlılara güzel bir sürprizi' ifadesi çıkarılmış. Suyun sıfır derecede donduğu, 100 derecede buharlaştığı, donan suyun yoğunluğunun hafiflediği ve suyun yüzüne çıktığı anlatıldıktan sonra cümle şöyle kurulmuş:

'Bu olay çok soğuk havalarda göl, akarsu, deniz gibi yaşam alanlarında su içinde ve altındaki canlılığın devam etmesini sağlar.'

'Surda bir gedik açtık, mukaddes mi mukaddes!

Ey kahpe deli rüzgâr artık ne yandan esersen es!” der Necip Fazıl.

Suyun sıfır derecede donması ve 100 derecede buharlaşmasını ve çok soğuk havalarda su altındaki canlıların hayatının devamını sağlayan “OLAY”mış. Olay cümlenin öznesi…

Fullbrigt misyonerlerinin emirlerini uygulayan ateistler mantığı tatile çıkarmışlar.

Suyun donması ve buharlaşması sistemi harika. Donan suyun yoğunluğu hafifliyor, buz suyun üstüne çıkıyor, su altındaki canlılar donmaktan kurtuluyor. Harika bir sistem. Harika bir akıl!..

Bu mükemmel sistemi kurabilmek için mükemmel bir akla ihtiyaç var. Sistemi uygulayabilmek için suya, Güneş’e, havaya, toprağa hükmetmek şart. Suyu kaynatan ısı Güneş’ten. Suyun donması da Güneş ışınları ile ilgili. Kısaca buz altındaki canlıların hayatını koruyan sistemi ancak kâinata hükmeden güç kurabilir.

Sistemi kuran yaratıcıyı kitaba yazın deyince hop oturup hop kalkıyorlar, zıvanadan çıkıp saldırıyor, sövüyorlar. Sanki bilim kendilerininmiş gibi havalara giriyorlar. Özkökgiller, Sputnikçiler, Teodor Aristotalesler… Bilimin dilini doğru okuyan, hem bilimi anlatan hem de yaratıcının hikmetini açıklayan bir dünya bilim adamı var. Kitaplar yayınlıyorlar. İlim Allah’ı anlatıyor."