Hüda-Par’a yakın gerici haber ajansı İlke Haber Ajansı, Bingöl’de kadın futbol takımlarının maç yapmalarının yanlış olduğu iddiasıyla bir haber yaptı. Videoda konuşan Ömer Aşkın adlı şahıs kadınların futbol oynamasının fıtrata ters olduğunu söyledi. İlke Haber Ajansı haberi ‘kadın futbol takımları’ ifadesini sansürleyerek “Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlene futbol turnuvası kapsamında Ordu, Giresun, Hakkari ve Kahramanmaraş’tan […]

Hüda-Par’a yakın gerici haber ajansı İlke Haber Ajansı, Bingöl’de kadın futbol takımlarının maç yapmalarının yanlış olduğu iddiasıyla bir haber yaptı. Videoda konuşan Ömer Aşkın adlı şahıs kadınların futbol oynamasının fıtrata ters olduğunu söyledi.

İlke Haber Ajansı haberi ‘kadın futbol takımları’ ifadesini sansürleyerek “Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlene futbol turnuvası kapsamında Ordu, Giresun, Hakkari ve Kahramanmaraş’tan getirilen genç kızların şortlu bir şekilde Bingöl’de, üstelik bir caminin karşısında futbol oynaması tepkilere neden oluyor” gibi skandal ifadelerle sundu.

Habere tepki gösteren Kadın Meclisleri Twitter hesabından “Torunları yaşında çocuklar hakkında “böyle giyinmeleri fuhuşa teşvik” diyenler potansiyel istismarcılardır. Kız çocuklarının spor yapmasından rahatsız olanlara söylüyoruz: Kadınlar da kız çocukları da istediklerini giyecekler istediklerini yapacaklar!” diye yazdı.

Barış Atay da “Kadınlar toplumun her yerinde olacak; bu şeriatçılar, siyasal İslamcılar da alışacak, kabul edecek. Rencide oluyormuşmuş” diye yazdı.

Organizasyonu yapan Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Ekber Alimoğlu da şöyle konuştu: 

“Biz federasyonumuz tarafından düzenlenen güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Birileri çıkmış diyor ki kadınlar futbol oynar mı bilmem ne? Beni arayanlar o kadar şaşırtıcı ifadeler kullandı ki, bana ‘kadın evinde oturup kocasını beklemelidir’ diye ifadeler kullanıldı. Kadınların toplum içerisindeki yeri bu mudur? Bingöl için kadın futbol takımı kurma girişimlerimiz oldu ama yeterli sayıyı bulamadık.

Ailelerimiz de bu konuda yardımcı olmuyor. Ama Bingöl bu değil, bu zihniyetle bir yere varılmaz. 13-14 yaşındaki kız çocukları buraya futbol oynamaya gelmiş. Kim yan gözle bakacak bu çocuklara. Anneleri, babaları, abileri beraber gelmiş kenardan çocuklarına destek veriyor ama bizim konuştuğumuz şeylere bakın. Çocuklarımızın kız-erkek ayırt edilmeden spora yönlendirilmesi gerekir.”